A határzárhoz kísérték a migránsokat

Suki Zoltán

Rendőrök járőröznek a határzárnál. Fotó: Karnok Csaba

Magyarországon hétfőn tiltott határátlépés miatt hat embert fogtak el – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Az illegális bevándorlók nem tudták igazolni magukat, a rendőrök ezért visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

A migráció sújtotta szlovéniai területeken stabil a helyzet

 – jelentette ki Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter, miután Senad Jusic országos rendőrfőkapitánnyal közösen hétfőn a Novo Mestó-i rendőrkapitányság ellenőrzése alá eső, horvát határi menti területen tájékozódott a biztonsági és migrációs helyzetről.

A hirado.hu beszámolója szerint Poklukar a sajtónak nyilatkozva elmondta: a biztonsági helyzet kielégítő a térségben, de mivel a területre nagy migrációs nyomás nehezedik, megegyezés született arról, hogy szükség esetén növelik az ott szolgálatot teljesítő rendőrök számát. A Novo Mestó-i rendőrkapitányság képviselői tájékoztatták a minisztert a határt illegálisan, de szervezetten átlépő migránsok számának növekedéséről, megjegyezve, hogy az embercsempészek egy része kiszámíthatatlanabbá és agresszívabbá vált.

Poklukar és Jusic találkozott Ivan Molannal, Brezice város polgármesterével, majd ellátogattak az Obrezje-Bregana határátkelőhelyre, ahol a tervek szerint a kormány regisztrációs és menekültügyi központ létrehozását tervezi, de csak ideiglenesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában