Megakadályoztak egy migránst a határátlépésben

Suki Zoltán

Fotó: Csudai Sándor / Illusztráció

Összesen egy embert akadályoztak meg a rendőrök csütörtökön abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy letartóztattak huszonegy embert egy európai rendőrségi akcióban, amelynek célpontja egy bűnszövetkezet volt, amely Irakból Fehéroroszországon és Oroszországon keresztül csempészett migránsokat Európába.

Az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol szerint az őrizetbe vettek főként egyiptomi, iraki és szíriai állampolgárok voltak, 15 letartóztatásra Lengyelországban került sor. A bűnszövetkezet Irakból Oroszországon és Fehéroroszországon keresztül csempészte be a migránsokat Európába, a fő célország Németország és az Egyesült Királyság volt. A bűnözők áruszállító járműveket használtak a csempészethez. A rendőrök járműveket, arany ékszereket, elektronikus berendezéseket, hamisított személyi okmányokat, pénztárgépeket, kábítószereket, hamisított cigarettákat és több mint 80 ezer euró készpénzt foglaltak le. Az Europol a sajtóközleményben azt írta, hogy a migránsok 3-5 ezer euró közötti összegeket fizettek fejenként a csempészeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában