Helyi közélet

2019.09.30. 12:51

100 milliót kap Grezsa István Mártélyi Szabadpart programja

Grezsa István önálló polgármester-jelölt meghívására a városba érkezett Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Grezsa István javaslatára jövő nyárra jelentős fejlesztés valósul meg Mártély üdülőterületi részén.

Grezsa István és Guller Zoltán a mártélyi szabadstrand fejlesztéséről is tanácskoztak. Fotó: Kovács Erika

Grezsa István és Guller Zoltán átbeszélték a Magyar Városok Program részét képező 117 kilométeres kerékpárút-hálózat fejlesztési projekt turisztikai elemeit. Jártak a hódmezővásárhelyi stadionban, ahol egy sportszálloda építésről esett szó, ami azért szükséges, hogy Hódmezővásárhely utánpótlás-képző bázissá válhasson. Mártélyon a szabadstrand-fejlesztés került napirendre.

Mint korábban megírtuk, Grezsa István választási programja egyik eleme a Mártély Szabadpart Program, amivel életet lehetne a holtágba.

- Ha a település új lendületet vesz, a turizmus fejlődésében is hatalmas lehetőségek várhatók – mondta Guller Zoltán. Kiemelte, a Tisza-menti strandok fejlesztése tavaly indult el. Hétszáz millió forintból 7 település szabadstrandja újult meg. Bejelentette, október 15-én újabb pályázatot írnak ki, 1 milliárd forint értékben.

Grezsa István és Guller Zoltán a mártélyi szabadstrand fejlesztéséről is tanácskoztak. Fotó: Kovács Erika

- Ebbe Grezsa István javaslatára a Mártélyi Szabadpart program is bekerülhet és a remények szerint a legalább 100 milliós fejlesztés valósulhat meg a következő nyárra – jelentette be a vezérigazgató.

- Elsősorban mosdók, öltözők építésére, padok telepítésére, füvesítésre, vízi attrakciókra, a wifi-hálózat kiépítésére biztosít a Magyar Turisztikai Ügynökség a kormány támogatásával forrást. A célunk az, hogy 2030-ig valamennyi szabadstrand európai szintű turisztikai látványossággá fejlődjön.

- A tervezett 117 kilométeres kerékpárút igazi kerékpáros központtá varázsolja városunkat. Lehetőséget teremt, hogy megmutathassuk többek között a vásárhelyi puszta szépségeit – említette meg Grezsa István. A jelölt arról is beszélt, hogy a város az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre a vásárhelyi strandon és a stadionban.

- Ahhoz, hogy ezt jobban ki tudjuk használni, Romániából, Szerbiából gyermek- és ifjúsági csapatokat hozzunk ide edzőtáborozni, olcsó szálláshely is szükséges. Ezért is fontos egy sportszálló építése.

Képaláírás:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában