Helyi közélet

2019.09.15. 12:09

50 bográcsban főtt a kakaspörkölt

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szentmihályon a kakasfőző fesztivált, amely mára igazi családi nappá nőtte ki magát.

Szeged - Szentmihály kakasfõzõ nap fotó: Kuklis István

Ötven bográcsaban rotyogott szombat reggel óta a pörkölt, egy-egy társaság 10-15 főt látott vendégül, így mintegy hatszázan ettek-ittak együtt a szentmhályi focipályán. A jó hangulatú rendezvényen többen is megadták a módját a pörköltfőzésnek, volt aki a kakashúst babbal és savanyúkáposztával bolondította meg. Idén nem díjazták a legjobb ételt, mindenki nyertes volt, azzal hogy részt vett a rendezvényen a közösség tagjaként. A gyerekek délelőtt ugrálóváraztak, a felnőtteknek ebéd után sörivóversenyt szerveztek. Az első ilyen rendezvényt Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő szervezte meg 2011-ben a szentmihályi részönkormányzattal közösen, ám nem csak itt, Móravároson és Kecskés telepen is rendeztek hasonlót. A képviselő ezen a rendezvényen – miután nem indul a közelgő választásokon – elköszönt a részönkormányzati tagoktól, az intézményvezetőktől és megköszönte a szentmihályiaknak a bizalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában