Egészségügy

2019.09.12. 08:48

Bővült a klinikai központ ápolásieszköz-állománya

Az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Al­­bert Klinikai Központba is megérkeztek a korábban em­­lített speciális traumatológiai ágyak.

Munkatársunktól

Folyamatosak a fejlesztések a klinikai központban.

Fotó: FRANK YVETTE

Hazai szinten összesen 16 ezer 500 ápolási eszköz, többek között intenzív ágyak, korszerű betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, éjjeliszekrények segítik a megfelelő eszköz­ellátottság megteremtését és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítását 65 egészségügyi intézmény 75 telephelyén és három egyetemi helyszínen. Az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Al­­bert Klinikai Központba is megérkeztek tehát a korábban em­­lített speciális traumatológiai ágyak.

Folyamatosak a fejlesztések a klinikai központban.
Fotó: FRANK YVETTE

A 8 milliárd forint összköltségű, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ konzorciumvezetésével és a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tu­dományegyetem és a Debreceni Egyetem részvételével megvalósuló projektnek köszönhetően 60 helyszínen csaknem 5500 dolgozó képzésben is részesült az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában