Az ittas és drogos vezetésre hívták fel a figyelmet

2019.09.20. 13:55

Diszkóbaleset a Huszár Mátyás rakparton – Fotók

Egy buliba tartó, fiatalokkal teli autó ütközött össze frontálisan egy másikkal a Huszár Mátyás rakparton. Egy lány a helyszínen meghalt, többen pedig megsérültek. A vétkes sofőr ittas volt és drogot is fogyasztott. Szerencsére ezt a jelenetet most csak eljátszották, de szinte minden hétvégén történnek ilyen balesetek.

Suki Zoltán

Teljesen úgy nézett ki, mintha valóban tragédia történt volna a rakparton Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Súlyos balesetet szimuláltak Szegeden, a Huszár Mátyás rakparton pénteken. Ez volt az európai Autómentes Nap egyik városi programja. A szervezők ezzel a sokkoló látvánnyal szerették volna felhívni a figyelmet az ittas vezetés és a drogozás okozta tragédiákra.

Az eljátszott tragikus balesetet pár száz diák is végignézte. Voltak olyanok köztük, akik végignevetgélték, ahogy az egyik iskolatársukat művérrel összekenve egy halottat eljátszva emelik ki az összeroncsolódott kocsiból, de azért sokan voltak olyanok is, akiket szíven ütött a látvány.

Naponta történnek hasonló balesetek

A baleset egy, sajnos már szinte hétköznapi helyzetet imitált. Egy vétlen, és egy diszkóból hazafelé tartó, ittas sofőr vezette autó ütközött frontálisan egy másikkal, és az egyik vétlen utas a helyszínen meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

A lényeg az volt, hogy teljesen élethűen mutassák be azt az emberfeletti munkát, amit ilyenkor a mentők, a tűzoltók és a rendőrök végeznek, hogy mentsék a még menthetőt.

 

Az ütközés után először csak az autókba szorult fiatalok segélykiáltásait lehetett hallani, és azt, hogy a vétkes sofőrt szidja a mellette ülő lányt, hogy miért ivott ilyen sok alkoholt.

Riasztották a 112-t

Miután valaki értesítette a 112-es segélyhívót, ők szóltak az Országos Mentőszolgálatnak, ahonnan két mentőautót riasztottak a helyszínre. Kiderült, hogy szükség is volt mindkét egységre. Miután nyilvánvaló lett, hogy járműbe szorult sérültek is vannak, a katasztrófavédelem is a helyszínre érkezett, szintén két autóval. Ők feszítővágóval szabadították ki a sérülteket. Közben a rendőrök is kiértek, akik – a szinte egyedül épségben maradt – vétkes sofőrrel foglalkoztak.

Ilyet a híradóban sem látni

A fiatalok szembesülhettek azzal, amit legtöbbször még a híradóban sem mutatnak meg. A saját iskolatársuk feküdt egy hullazsákkal letakarva az úttesten, akit egy halottszállítóba tettek, a többieket pedig a mentők szakszerűen ellátták és kórházba vitték. A bemutatót a Rotaract Club szervezte, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Csongrád Megyei Kirendeltségével, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetével, a Roncsautó Kft.-vel és a Szegedi Városkép Kft.-vel közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában