Újranyithat az óvoda Szikáncson

2019.09.25. 18:26

Falusi csok-ot a külterületekre – Szikáncson kezdte utcai fórumai sorát Grezsa István

Szikáncsra, Erzsébetre és Batidára is kiterjesztetné Grezsa István a falusi csok-ot. Erről a polgármesterjelölt szikáncsi utcafórumán beszélt.

Kovács Erika

Grezsa István fóruma Szikáncson. Fotó: Kovács Erika

Szikáncson kezdte utcafórum-sorozatát Grezsa István.

– Ezzel is azt szeretném érzékeltetni, hogy a külterületeken élők ugyanolyan fontos tagjai városunknak, mint a belterületiek – hangsúlyozta.

Kiemelte, ő azok közé tartozik, akik nem élték meg tragédiaként a polgármesterváltást.

– Az elmúlt másfél év viszont az volt. Megtapasztaltam, hogyan lehet kibékíthetetlen ellentétet szítani. A kialakult helyzettel időt, pénzt és energiát vesztettünk. Amikor elhatároztam, hogy indulok a választáson, eldöntöttem, hogy túllépek a vitákon – mondta. Célja, hogy újból béke legyen Hódmezővásárhelyen.

Grezsa István a szikáncsi fórumon bejelentette, szeretné elérni, annak ellenére, hogy Szikáncs, Erzsébet és Batida Hódmezővásárhely részei, kerüljenek be azon települések körébe, ahol igénybe vehető a falusi csok. Ez szerinte népszerűbbé tenné a fiatalok számára a kiköltözést. A 2860 település köre bővíthető, erre alapozza a tárgyalásait.

Az önálló polgármesterjelölt már a szociális programja ismertetésekor is beszélt arról, hogy megválasztása esetén újranyitná a szikáncsi óvodát. Ezt lakossági érdeklődésre is megerősítette.

Grezsa István elmondta, a 117 kilométeres kerékpárprojektben szerepel a szikáncsi szakasz is. Fotó: Kovács Erika

 

– Tudom, hogy korábban mindig a gyermeklétszámmal voltak gondok, de úgy látom, azt óvoda újranyitása inkább politikai elhatározás kérdése – jegyezte meg.

A Szikáncsot érintő fejlesztések részeként a Földeáki úti buszmegállót is felújítaná és napelemmel látná el. Volt aki arra kérdezett rá, hogyan lehetne dohányboltot telepíteni Szikáncsra. Kiderült, volt nyertes pályázat, de nem olyan feltételekkel, mint a 2000 fő alatti településeken. Mivel Szikáncs Hódmezővásárhely része, nem lehet dohányboltot kialakítani az élelmiszerbolt sarkában.

Ugyancsak érdekelte a lakosokat, hogy mikor épül meg Szikáncsig kerékpárút, a közút ugyanis rendkívül forgalmas, sok kamion és mezőgazdasági gép közlekedik ott. Kerékpározni veszélyes, márpedig sokan járnak ezzel a közlekedési eszközzel. Grezsa István elmondta, az építeni tervezett 117 kilométernyi külterületi kerékpárútban ez a szakasz is benne van. A beruházásnak már el kellett volna kezdődnie, de ezt a projektet is hátráltatja a politikai sárdobálás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában