A térség motorja lehet Szentes

2019.09.24. 15:57

Gémes László polgármesterjelölt élettel töltené még a Kurca-parti kisvárost

Jóval kevesebb problémákon rágódó és több mosolygós, boldog embert szeretne az utcán látni öt év múlva Gémes László. Szentes Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltjének célja egy élettel teli kisváros, ami a fejlődés motorjaként húzza magával a környező kisebb településeket.

Majzik Attila

Beindítaná Szentes fejlődését a polgármesterjelölt.

Fotó: DM

Nem mozog idegenként a közéleti porondon Gémes László: tizenhárom éve vezeti Szegvárt, a Csongrád Megyei Közgyűlés munkájában pedig kilenc éve vesz részt. A jelöltséget egy olyan kihívásnak tekinti, aminek szeretne megfelelni.

– Ezer szállal kötődök szülővárosomhoz, Szenteshez, a családom nagyobbik része is itt él. Megtisztelő a felkérés, hogy itt indulhatok a polgármesteri címért. Úgy látom, hogy Szentes fejlődött az utóbbi időben, de nem olyan mértékben, mint ahogy a lehetőségeihez képest fejlődhetett volna. Egy ekkora városnak a térség motorjának kellene lennie, húznia kell ma­­gával a kisebb településeket – mondta el Gémes László.

Megerősítené a hivatalt

A jelölt nemrég mutatta be programját, az abban vázoltak szerint egy fejlődő városhoz elengedhetetlen a jó hivatali háttér.

– Szükség van a hivatal megerősítésére és a bérek rendezésére. A mai világban kemény feladat az önkormányzati munka, ezért azt meg is kell fizetni. Ha az ügyintézők jól megfizetve, jó környezetben végzik a munkájukat és erős a hivatali apparátus, azzal az ügyfelek is jól járnak – vázolta a polgármesterjelölt.

Beindítaná Szentes fejlődését a polgármesterjelölt. Fotó: DM

Közösségben az erő

Gémes László úgy látja, a kö­­zösségfejlesztésben is van még kiaknázatlan lehetőség, a civil- és a sportszervezeteket nem se­­gítették kellőképpen, de a termálvízzel vagy a turizmus fellendítésével kapcsolatban sem volt egységes elképzelés Szentesen. Ezeken felül kórterem- és gimnáziumfelújítást is tervez.

A gazdaságélénkítéssel kapcsolatban elmondta, olyan na­­gyobb vállalkozásokat csábí­ta­­nának Szentesre, amelyek mi­­nőségi bért tudnak biztosítani a dolgozóknak, a kisebb helyi vállalkozások pedig beszállítóként lehetnének partnereik.

A csapatmunkában hisz

– Sok feladat vár ránk, de ezért is állt össze egy komplett csapat, hogy ezt a munkát el tudjuk végezni. A következő ciklus végére egy olyan életteli teli kisvárost szeretnék látni, ahol találkozunk közösségekkel, egymásra odafigyelő, beszélgető emberekkel. Ahol kevesebb a problémák miatt aggódó és több a mosolygós ember. A politikai oldalak közötti háborúskodás nem vezet sehova, csak pártpolitikamentesen lehet jó irányba vezetni a várost. A jó dolgokhoz mindig megvan a többség – szögezte le Gémes László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában