5 millió forintból újul meg

2019.09.25. 15:39

Új padok kerülnek a temetőbe

– Ötmillió forintra pályáztunk a temető felújítására a Magyar falu programban. Új padok kerülnek a temetőbe, felújítjuk a vizes­blokkot, és urnafal is épülhet – mutatta Tanács Gábor, Bordány polgármestere a település sírkertjében.

A. T. J.

Új padokat és urnafalat kap a bordányi temető

Fotó: Kuklis István

A településvezető elmondta, a szokások megváltozása miatt egyre nagyobb az igény a hamvasztásos temetésekre, ezért az urnafalak az elmúlt évek során szinte teljesen beteltek. A képviselő-testület úgy döntött, muszáj az urnafalat tovább bővíteni. A jelenlegi mellé mindkét oldalon újabbakat építtetnének, amelyet a Magyar falu program részeként pályázati forrásból valósítanának meg. Ugyancsak ebből a támogatásból a vizes­blokk nyílászáróit és szerelvényeit cserélnék ki, valamint új padokat telepítenének a régi, elöregedett ülőalkalmatosságok helyett, és a ravatalozó hangtechnikai berendezését is fejlesztenék. A pályázati keretösszeg ötmillió forint, és amennyiben támogatásban részesül a település, önerő nélkül valósulhat meg a fejlesztés.

– A környezet rendbetétele is fontos, fásítunk, hogy hűvösebb legyen a temetőben – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában