Új programosorozat indul a városban

2019.10.20. 10:27

Alzheimer Café a szentesi könyvtárban

Az idősekkel való tö­­rődés jegyében indult út­­jára Szentesen is az Alzheimer Ca­­fé programsorozat.

M. A.

A szakem­berek részvételével, oldott környezetben szervezett találko­zók célja, hogy segítséget nyújtson a demenciával élő személyeknek és hozzátartozóiknak. Hollandiában 1997-ben tartották meg az első ilyen találkozót, ez azóta több országban már egész hálózattá alakult, Magyarországon né­hány éve van elterjedőben.

A Szentesi Gondozási Köz­pont és a Szentes Városi Könyvtár által szervezett elő­adás-sorozat soros programjának témája a szenior foglalkoztatás volt, annak gyakorlati kérdéseiről tartottak előadást és bemutatókat. A megjelenteket Puskásné Halál Ágnes intézményvezető köszöntötte, a vendégek között ott voltak az időskorúakkal foglalkozó társintézmények vezető képviselői, szociális és egészségügyi szakemberek is. Ezt követően Puskásné mellett Kovácsné Gila Erzsébet és Szatmári Nagyné Barna Edit szakmai vezetők tartottak tájékoztatókat, továbbá gyakorlati jellegű tréninget.

Beszéltek az időskor fogalmáról, értelmezéséről, kezeléséről, mentális kapcsolattartásáról és a szenior foglalkoztatás széles körű lehetőségeiről is, valamint mindezek legújabb ku­­tatási eredményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában