Minden tarjánihoz el kell juttatni a közösségi élményeket

2019.10.10. 19:41

Igénylik a kulturális rendezvényeket

Rendszeresen szerveznek kulturális közösségi rendezvényeket Tarjánban. Kothencz János önkormányzati képviselő szerint nagy az igény erre, ezt bizonyítja, hogy egyre nagyon létszámban vesznek részt ezeken a városrész lakói.

Munkatársunktól

Egyre több kulturális eseményt szerveznek Tarjánban, köztük komoly zenei koncerteket.

Fotó: Gémes Sándor

Négy éve rendeznek kulturális programokat Tarjánban, a Csongor téren. Külön öröm az itt élők számára, hogy mindez teljesen ingyen van.

– Még kezdő képviselő voltam, amikor ráébredtem arra, hogy a közösségépítésnek kulcsfontosságú része a kulturális programok szervezése. Bár fontos minden olyan szociális karitatív program, amellyel segíteni tudjuk az itt élőket, így a rendszeres élelmiszer- és ruhaosztás, ám az is elengedhetetlen, hogy mind többen érezhessék a szolidaritás számos más formáját is – fogalmazott Kothencz János, a városrész önkormányzati képviselője. Kothencz célja, hogy szemléletmódot változtasson az itt élőkben. Úgy fogalmazott, kiemelt jelentőséggel bír, hogy korunk rohanó világában az elszemélytelenedés és közöny helyett személyes kapcsolatok épüljenek. – Fontos, hogy az emberek segítsék, támogassák egymást a hétköznapokban. Ennek egyik módja az a kulturális programrendszer, amelyet négy éve indítottunk útjára Tarjánban és Felsővároson – magyarázta.

Egyre több kulturális eseményt szerveznek Tarjánban, köztük komoly zenei koncerteket.
Fotó: Gémes Sándor

– Az irodalmi teaháztól a komolyzenei esteken át egészen a nemzeti emlékünnepségek közösségi eseményéig szinte hagyományossá nőtte ki magát Tarjánban az a fajta közösségépítés, amelyet az önkormányzati képviselőnk szervez már évek óta – mondta el Osváth Szabolcs, aki a Zöldfa utcán él, ő a komolyzenei rendezvényeket élvezi leginkább. Molnár Józsefné a Pentelei sorról ugyancsak a komolyzenei rendezvényeket emelte ki, ugyanis elmondása szerint soha nem volt még lehetősége az itt élőknek, hogy a közelben, itt a városrészben hallhassák Mozart, Bach más klasszikus zeneszerző műveit. Ráadásul mindezt élőben a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjainak tolmácsolásában. Szabolcs hozzátette, óriási élmény minden ilyen komolyzenei est, és valóban egyre többen jönnek el vele együtt.

– Hiszem, hogy a kultúra népszerűsítése és eljuttatása oda, ahol csak ritkábban van az embereknek lehetőségük ilyen élményekhez jutni, mindannyiunk felelőssége. Ezen az úton szeretnénk folytatni a jövőben is – zárta gondolatait Kothencz János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában