Helyi írónő könyvét mutatták be

2019.10.09. 16:41

Kék macska a Hullámok csapdájában Vásárhelyen

Az Olvasás éjszakáján a vásárhelyi Fekete Sas Kávézóban mutatták be a helyi Borbás Edina még tavaly megjelent könyvét, a Kék macskát. A romantikus, erotikával fűszerezett kötet folytatása karácsonyra kerülhet a polcokra.

Imre Péter

Fotó: Szilágyi Gergely

– Nagyon közel áll hozzám a 19. és 20. század fordulójának pesti világa. Szerelmes vagyok abba a korba. Ha lehetne, szívesen élnék akkor, testközelből tapasztalva, hogyan éltek, szerettek az emberek. Romantikus, erotikával átszőtt kalandregényem, a Kék macska erről szól. A történetet valós esetek és szereplők színesítik és egy lokál mindennapjaival ismertet meg – mondta Borbás Edina vásárhelyi írónő az Olvasás éjszakájának alkalmából a vá­sárhelyi Fekete Sas Kávézóban, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület rendezte könyvismertetőn. A szerzővel Szenti Csilla be­­szélgetett, a megjelenteket Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntötte.

Borbás Edina mindennap ír, fejleszti a történetet. Eddig négy könyve jelent meg: sorrendben a Hullámok csapdája első és má­­sodik kötete 2013-ban és 2015-ben, 3 év múlva a gyerekek­nek szóló Tündérmesék és a Kék macska. Edina a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola és Gimnáziumban érettségizett, elvégezte az ékszerbecsüsi szak­­mát, és évekig becsüsként dolgozott. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar művelődésszervező szak média szakirányán dip­­lomázott 2005-ben, majd 2013-ban a szegedi Telin Televízió stúdióvezetője lett. Saját szerkesztésű műsorait az MTA szegedi bizottsága 2 éve média­díjjal jutalmazta. Dokumentum-­­ és ismeretterjesztő filmek, to­­vábbá televíziós játékfilmek forgatókönyvírásán és rendezésén is dolgozott. A Vásárhelyen, a MÉH-telepen forgatott 25 Dollars című rövidfilm, amelynek a forgatókönyvét írta, nemzetközi sikereket ért el. A filmezés mindig is vonzotta – ahogy fogalma­zott, beleszeretett a műfajba –, ezért 2016-ban elvégezte a Magyar Film Intézet reklám- és videóklip-rendezői szakát. 2018-ban otthagyta a Telint, azóta szabadúszó, illetve a Recreation tudományos magazin rovatvezetőjeként publikál.

Fotó: Szilágyi Gergely

– Élvezem az írás minden pillanatát, szerintem csakis így érdemes alkotni. Jelenleg a Kék macska folytatásán dol­go­zom, az előzményeket írom meg. A kéziratot rövidesen le­­adom, nyomdába kerül, és bí­­zom benne, hogy karácsonyra már a könyvesboltok polcain lesz – közölte Borbás Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában