Helyi közélet

2019.10.12. 07:38

Makón újra van extrémsport-pálya

A Maros-parti városban sokéves probléma az extrémsport-pálya hiánya.

Szabó Imre

A pálya elemei a Maros-parton várják a fiatalokat. FOTÓ: SZABÓ IMRE

– 3 éves szünet után újra van extrémsport-pálya Makón: a Maros-parton, a focipálya mellett. Összesen közel 7 millió forintos beruházással újra extrémsport-pályát létesített a makói önkormányzat a bmx-ezni, gördeszkázni, görkorcsolyázni vágyó fiataloknak – tájékoztatta lapunkat Hadik György önkormányzati képviselő. A pálya a Maros-parti focipályánál található. 4,2 millióból alakították ki a 20-szor 40 méteres, betonlapokból álló pályát, és 2,5 millióból újították fel a régi pálya két, már most használható elemét – a többi egyelőre raktárban van.

A pálya elemei a Maros-parton várják a fiatalokat. FOTÓ: SZABÓ IMRE

A Maros-parti városban sokéves probléma az extrémsport-pálya hiánya. A városban a fiatalok parkolókban, a piactéren és hasonló helyeken igyekeztek hódolni szenvedélyüknek – ami viszont tilos.

Az előző városvezetés, bár még pénzt is szerzett a pályaelemek korszerűsítésére, nem tudott megegyezni a fiatalokkal a pálya működtetésének feltételeiről. Aztán 2015-ben az új városvezetés jelképes összegért bérbe adta nekik az egykori Bajza-iskola udvarának egy részét. Ez addig tartott, amíg az iskolaépület 2016-ban újra be nem népesült.

Ezt a problémát oldja meg mostantól a pálya, ami bár a város szélén van, de biciklivel védett sávon közelíthető meg. Hadik azt mondta, tavasztól a pályát bővítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában