Pénteken elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

2019.10.26. 17:17

Szálló por: továbbra is veszélyes a levegő minősége Szegeden

Számos településen továbbra is magas a légszennyezettség a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombati adatai szerint.

Számos településen továbbra is magas a légszennyezettség a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombati adatai szerint. A szervezet Facebook-oldalán azt közölte: Kecskeméten, Nyíregyházán és Szegeden veszélyes a levegőminőség. Négy településen – Debrecenben, Dunaújvárosban, Oszláron és Szolnokon – egészségtelen, míg további tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség.

A veszélyes levegőminőségű városokban még az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek – emelték ki. Azt javasolták, hogy az érintett térségekben élők lehetőleg töltsenek kevesebb időt a szabadban.

Portálunk is beszámolt róla, hogy Szegeden pénteken elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A részleteket tegnapi cikkünkben találják. A szegedi Rózsa utcai mérőállomás szombaton 15 órakor 53 ug/m3-es értéket mért, ahogy az Időkép szmogtérképén is láthatjuk: a fűtés miatt a délelőtti, kora délutáni időszakban a legkevésbé szennyezett a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában