Törött üvegpohárral támadt a kocsmában

2019.11.26. 16:20

5 év börtön szurkálásért

A Szegedi Törvényszék emberölés kísérlete és zaklatás vétsége miatt 5 év börtönre ítélte és 5 évre a közügyektől is eltiltotta azt a férfit, aki ittasan, egy törött pohárral a kezében támadt egy vendégre a nagyéri presszóban.

Jeszenszky Zoltán

Fotó: police.hu

A sértett nyakán egy 15 centiméter hosszú, erősen vérző sérülés keletkezett, ami két hét alatt gyógyult meg. Az eset még 2017 tavaszán történt a Csongrád megyei faluban. A vádirat szerint a vádlott minden ok nélkül támadt a férfira. Este 10 óra körül a presszó előtt egy boros pohárral a kezében dohányzott, amikor a sértett kilépett a kocsmából. Az ittas vádlott a poharat a falon összetörte, majd egy hirtelen mozdulattal megvágta a férfi nyakát. A sértett és a körülötte állók megpróbálták lefogni és a földre nyomni, azonban ő a törött pohár talpával még ekkor is többször hason akarta szúrni a férfit.

Végül a vendégek együttes erővel csavarták ki a kezéből az üvegcsonkot. A középkorú férfi az eljárás alatt mindvégig következetesen tagadta, hogy ő követte el a bűncselekményt. Azt mondta, hogy semmilyen kocsmai verekedésben nem vett részt. Védője arra emlékeztette a bíróságot, hogy a férfinél egy bicska volt. Ha bárkinek sérülést akart volna okozni, akkor azt veszi elő, nem egy törött poharat ragad a kezébe. A bíróságot azonban nem győzték meg. A tanúvallomások, a tárgyi bizonyítékok és a szakértői jelentések alapján ítélték el a vádlottat. A férfi a törvényi minimumot, 5 év börtönt kapott, mert a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a szakértői vélemény szerint paranoid személyiség. Az ítélet a vádlott és védője fellebbezése miatt nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában