Élelmiszer-adományok kerülnek a fa alá

2019.11.25. 09:10

Családokon, időseken, fogyatékossággal élő embereken segítenek

Karácsonyi adománygyűjtést rendezett a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A jótékonysági akcióhoz országszerte 120 település több mint 200 áruháza csatlakozott. Csongrád megyében négy városban, tizenegy helyszínen várták az önkéntesek a lakossági élelmiszer-adományokat.

J. Z.

Három héten belül eljuttatják a rászorulókhoz a tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat. Fotó: Kuklis István fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Tavaly országszerte 284 tonna élelmiszert gyűjtöttek a háromnapos akcióban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei, és arra számítottak, hogy idén is legalább ennyi adományt kapnak a vásárlóktól. A jótékonysági akcióban diákok, magánszemélyek, céges csapatok, valamint a civil szervezet partnerei vettek részt. A tartós élelmiszerekből napokon belül ajándékcsomagokat állítanak össze, és még karácsony előtt a rászorulók között osztják ki. A megyében gyűjtött adományok megyén belül maradnak.

Elsősorban a nehéz helyzetben élő kisgyermekes családokat, nyugdíjasokat, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat támogatják. Tavaly a lakossági adományokból országszerte 57 ezer emberen tudtak segíteni.

Három héten belül eljuttatják a rászorulókhoz a tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat. Fotó: Kuklis István

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente egyszer, a karácsonyi akció idején várja a lakossági felajánlásokat. Év közben az egyesülettel szorosan együttműködő élelmiszergyártókkal és áruházláncokkal állnak kapcsolatban. 60-70 vállalkozástól, továbbá a kiskereskedelmi üzletláncoktól napi szinten gyűjtik össze az élelmiszer-felesleget és juttatják el a rászorulókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában