Az Etelka soron jelenleg a közművkiváltásokat végzik

2019.11.21. 11:27

Év végére épülhet meg az új körforgalom az uszodánál

Az Etelka soron azért van szükség körforgalomra, hogy az új fedett uszoda parkolója megközelíthető legyen.

Hajó Edina

Közműkiváltás folyik az épülő sportuszodánál az Etelka soron, terelik a forgalmat a munkálatok miatt.

Fotó: Karnok Csaba

Szerkesztőségünk október 1-jén kapott egy levelet a Szeged Pólus Nonprofit Kft.-től, hogy másnap elkezdődik a körforgalom építése a fedett uszoda közelében, az Etelka sor és a Tápai utca találkozásánál. Akkor arról tájékoztatták lapunkat, hogy a közlekedők forgalomterelésekre számíthatnak. Másfél hónappal ezelőtt azonban mégsem kezdték el a látványos munkálatokat, forgalomelterelés sem volt.

Most azonban már több helyen is le van zárva egy-egy szakasz. Ezért megkerestük a beruházást koordináló önkormányzati céget, hogy milyen munkálatok folynak, meddig tartanak és mire számíthatnak az arra közlekedők. Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Nkdt. ügyvezetője lapunknak elmondta, az uszoda megközelítését könnyítő körforgalom építéséhez szükséges közműkiváltásokat végzi most a kivitelező cég, így hamarosan magának a körforgalomnak az építése is elkezdődik.

– Lokális helyi terelésekre számíthatnak az arra közlekedők, az alapvető forgalmi rend megmarad, egy-egy sávon járható lesz továbbra is az útszakasz. Emellett a Tápai utcába és a benzinkútra való ki- és behajtást is biztosítjuk végig a munkálatok ideje alatt, valamint a trolibuszok is a megszokott rend szerint közlekednek – fejtette ki az ügyvezető.

Közműkiváltás folyik az épülő sportuszodánál az Etelka soron, terelik a forgalmat a munkálatok miatt.
Fotó: Karnok Csaba

Azt is megtudtuk, hogy várhatóan év végére – természetesen az időjárás függvényében – elkészülhet a körforgalom. Arra kérik az arra járókat, ne rutinból vezessenek, változhat ugyanis, hogy mikor, melyik sávban közlekedhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában