Csak 80-an élnek itt, de a városvezetésnek ők is fontosak

2019.11.11. 14:00

Megújult Makó-Rákos rendelője

Hetente egyszer van háziorvosi rendelés Makó-Rákoson, általában 3-4 betegnek, de az önkormányzat az itteni rendelő felújítását sem mulasztotta el. 6,6 milliót költöttek rá, a munka 3 hétig tartott.

Szabó Imre

A rendelő korszerű és szép lett kívül-belül. Fotó: Szabó Imre

- Borzalmas állapotban volt. Az épület esős időben beázott, a küszöb alatt is befolyt a víz, télen ki sem lehetett nyitni az ajtót, mindig befagyott – mondta a makó-rákosi háziorvosi rendelőről a közelben lakó Martonosi Ferencné. Most rá sem lehet ismerni: teljes felújításon esett át, 6,6 milliót költöttek rá. Farkas Éva Erzsébet polgármester a hétfői hivatalos átadón azt mondta, az önkormányzat egymás után újítja fel a város rendelőit, és ebből a sorból természetesen a makó-rákosi sem maradhatott ki, hiszen a városvezetésnek a külterületen élők is fontosak.

A rendelő korszerű és szép lett kívül-belül. Fotó: Szabó Imre

A beruházás nem volt egyszerű, hiszen a rendelőnek helyet adó épület a Szeged-Csanádi Egyházmegye tulajdona, a praxis finanszírozója a királyhegyesi önkormányzat, az üzemeltető pedig a makói önkormányzat, így háromoldalú egyeztetésre volt szükség a munkálatok megkezdése előtt. A kivitelező Sapi-Vill Bt. ügyvezetője, Mészáros István elmondta: három hét alatt elvégezték az elektromos hálózat felújítását, újraburkolták a padlót és a falakat, kicserélték az ajtókat-ablakokat és elvégezték az akadálymentesítést.

Makó-Rákosnak körülbelül 80 lakója van.A háziorvos, Kósáné Dobó Magdolna elmondta: a betegeket szerdánként fél 12-től egy órán át fogadja. 40 páciens tartozik ide, közülük alkalmanként 3-4 jelenik meg. Különösen fontos, hogy sikerült megoldani a bejárat akadálymentesítését, mert szinte mindig van kerekesszékes, nehezen közlekedő az érkezők között. A körzet önkormányzati képviselője, Mágori András hozzátette: egy vállalkozó hamarosan kisboltot nyit Rákoson, és reményei szerint néhány gyógyszer is kapható lesz nála – de a receptek kiváltásában a falugondnok is segít, ha kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában