A Homokháton elsőként telepítettek készüléket

2019.12.08. 09:03

Elkészült az e-töltőoszlop Bordányban

Elkészült a felfestés is, és már egy ideje használható a Homokhátság első, elektromos üzemű autók töltésére alkalmas váltóáramú, két­­állásos töltőoszlopa a bordányi faluház parkolójában.

Arany T. János

Bordányban a Homokhátság első e-töltőoszlopa már korábban a helyére ke- rült, most a felfestés és a közlekedési táblák is elkészültek.

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Mint korábban megírtuk, a bordányi képviselő-testület arról döntött a közelmúltban, hogy az önkormányzat és az NKM Mobilitás Kft. közötti megállapodás értelmében elektromos üzemű autók töltésére alkalmas váltóáramú, két­­állásos töltőoszlopot telepít a faluház parkolójába.

– Energiahatékony önkormányzat vagyunk, próbáljuk el­­ültetni az autósok fejében is a környezettudatos gondolatokat – fogalmazott korábban Tanács Gábor, Bordány polgármestere.

A töltőállomás már korábban elkészült, de a felfestés és a közlekedési jelzőtáblák a közelmúltban kerültek a helyükre a faluház előtti parkoló közepén, a Park téren.

Bordányban a Homokhátság első e-töltőoszlopa már korábban a helyére ke-
rült, most a felfestés és a közlekedési táblák is elkészültek.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

– A települési szolgáltatások köre ezzel előremutató módon bővült, hiszen az elektromos üzemű autók már nem a jövő, hanem a jelen járművei. Bordányban is van már néhány – mondta Kiss-Patik Péter, a te­­lepülés alpolgármestere. Hozzátette, különböző helyi rendezvényekre, színházi estekre más településekről érkezők minden alkalommal rácsodálkoznak, hogy Bordányban már van e-töltőoszlop.

A töltőoszlopon kívül – ami egy okostelefonos alkalmazással használható, és körülbelül ezer forintból tölthető fel vele teljesen egy autó – a parkolási kultúra elősegítése érdekében ráfutásgátlókat is elhelyeztek minden parkolóhely elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában