Helyi közélet

2019.12.23. 17:00

Vadgulyást osztottak a Dóm téren

Négyszázötven adag vaddisznóból készült gulyást osztottak szét a vadászok a Dóm téren hétfőn délután.

Munkatársunktól

Szeged Dóm tér Vadászok osztanak ételt a rászorulóknak Képen: Fotó Török János Délmagyarország DM

A Csongrád Megyei Vadászklub elnöke a Délmagyarországnak elmondta, hogy már hetedik éve rendezik meg az ételosztást a Csongrád Megyei Vadászkamara kezdeményezésére, és finanszírozásával. Dorogi Géza hozzátette, hogy a Vadászok Karácsonya már országos kezdeményezés, szinte minden nagyobb városban készítenek valamilyen vadételt ilyenkor.

– Közösen dolgozunk. Van a vadászklubban egy külön csapat, akik összedarabolják a húst, egy másik csapat megfőzi az ételt, a többiek pedig végül szétosztják – mondta az elnök.

A négyszázötven adag ételből háromszázat jegyre adnak ki. Ezeket a jegyeket karitatív szervezeteknek, a nagycsaládosoknak és az egyházaknak adják, akik pedig továbbítják a rászorulóknak. A maradék százötven adagból pedig bárki kaphat, aki a Dóm téren jár. Aki kéri, annak elvitelre is tudják adni a vadgulyást.

 

Dorogi Géza azt is elmondta, hogy szinte minden évben elfogy az étel az utolsó kanálig, ha azonban véletlenül mégis marad belőle, az is valamelyik segítő szervezetnek adják oda.

Megtudtuk, hogy a most kiosztott vadhús százötvenezer forintba került, és a vadászklub egyik tagjának a lakásában készítették el, a hatalmas tálakat pedig autóval vitték ki a térre. Azt, hogy jövőre milyen állatból főznek, még nem tudni, de tavaly például őzből készült az egytálétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában