Helyi közélet

2020.01.13. 13:11

A lovagok javítják meg Katalinék biciklijét

A Katolikus Karitász Jóakarat hídja karácsonyi jótékonysági akciója során ismerhették meg olvasóink Domonkos Katalint és kislányait, a 11 éves Hannát és a 13 éves Zsanettet.

M.A.

A háromkerekű eleje sérült, de a lovagias segítségnek köszönhetően hamarosan újra gurulni fog. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

Mindkét gyerek fogyatékkal él, Hanna nem tud beszélni, autista, epilepsziás rohamai vannak, Zsanett pedig egyensúlyzavarral él, szívbeteg és agysorvadásos, de beszélni tud. Az egyensúlyzavar miatt csak háromkerekű biciklivel tud közlekedni, van is egy ilyenje a családnak, de egy kisebb balesetben megsérült az első kereke, és nem lehet kormányozni.

A javításban egy igazi lovag fog segíteni a családnak, ugyanis Lázár Mihály, a Szent György Lovagrend megyei vezető­­je a Rolling-Trio kerékpár­boltban dolgozik – ez az üzlet segített a lovagoknak, hogy Katalinék egy új kerékpárt kaphassanak karácsonykor. – Már régebbről ismerem Misit, ő ajánlotta fel, hogy megnézi a biciklit, hogy meg lehet-e javítani. Ha sikerülne, akkor Zsanett is tudna velünk jönni sétálni, míg a kisebbet tolom babakocsival. Mivel nem bír hosszú távon gyalogolni, könnyebb lenne neki tekerve. Fáj, zsibbad a lába, ezért nagy segítség lenne, ha meg lehetne javítani a biciklit, megváltozna az életünk – beszélt helyzetükről az édesanya.

A háromkerekű eleje sérült, de a lovagias segítségnek köszönhetően hamarosan újra gurulni fog. FOTÓ: MAJZIK ATTILA

– A Délmagyarországban ol­vastunk Katalinról és a lányai­ról, hogy szüksége lenne egy biciklire. Összeadtuk, amennyit tudtunk, a kerékpárüzlet pedig kiegészítette a többit. A lovagrendben fontos a karitatív tevékenység, az a dolgunk, hogy se­­gítsünk, próbálunk odatenni mindent, amit csak lehet. Most a háromkerekű megjavításával tudunk segíteni Katalinéknak, ezért a napokban megnézem és megszerelem, hogy együtt tudjanak sétálni – mondta el lapunknak Lázár Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában