A nyugodt beruházások éve volt a tavalyi

2020.01.23. 16:36

Békésebb lett Baks, mint korábban

Mostanra sokkal békésebb a falu, mint amilyen korábban volt – ezt tartja Baks polgármestere a legnagyobb eredménynek. Búza Zsolt évértékelőjében a beruházásokról is beszélt, amelyekkel a lakosság minden rétegének igényeit ki tudták szolgálni. A fejlesztések pedig idén sem állnak le: útfelújítás és a szociális bérlakások bővítése is tervben van.

Munkatársunktól

Már erre az évre is több nyertes pályázata van Baksnak – mondta büszkén a polgármester. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

 

– Rengeteg beruházás megvalósult tavaly azok közül, amiket beterveztünk, néhány azonban az építőipar átalakulása miatt áthúzódott az idei évre – kezdte évértékelőjét Búza Zsolt, Baks polgármestere. – A legnagyobb eredménynek mégis inkább azt tartom, hogy a választások idején a belharcok és belviszályok ellenére a településen nyugodtság honolt. Higgadt kampány zaj­­lott nálunk, és kijelenthe­­tő, hogy mostanra sokkal bé­­késebb a falu, mint amilyen ko­­rábban volt.

Búza Zsolt úgy fogalmazott, a település a folytonosságra szavazott, a két új képviselővel felálló testület pedig továbbra is a stratégiailag jól felépített fej­­lesztési kon­­cepciót vi­­szi tovább. – Csak olyan beruházásokat valósítunk meg, amelyek fenntarthatóak és a lakosság érdekeit szolgálják – hangsúlyozta a polgármester.

Már erre az évre is több nyertes pályázata van Baksnak – mondta büszkén a polgármester. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– A pályázatok során mindenkire gondoltunk csecsemőtől a vállalkozókon át az idő­­sekig. Már megvalósult a bölcsőde- és óvodafejlesztés a legkisebbeknek, a piacépítés, készen van a műfüves pályánk, amelyet a sportolni vágyók tudnak használni, és folyamatban van a gondozási központ fejlesztése, valamint a külterületi mezőgazdasági út felújítá­­sa. Utóbbival azoknak könnyítjük a mindennapjait, akik munkát adnak a környékbelieknek és növelik Baks iparűzésiadó-bevételét – sorolta a polgármester.

Az idei évvel kapcsolatban a településvezető elmondta, már nyertes pályázatuk van a Biztos Kezdet Gyermekház fejlesztésére, illetve tervben van több kilométernyi úthálózat felújítása és a szociális bérlakások bővítése is.

– Élhetőbb, komfortosabb települést sikerült az utóbbi időszakban létrehozni, amit folyamatosan fejlesztünk, mert Baks ezt megérdemli. Ennek köszönhetően pedig egyre több üres ingatlant vásárolnak meg, aminek nagyon örülünk – mondta Búza Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában