Helyi közélet

2020.01.09. 09:15

Hétfőtől osztják az új kukákat

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. január 13-tól Szeged lakótelepi városrészeiben is megkezdi a szelektív hulladékgyűjtés céljára szolgáló edények kiosztását. Térítésmentesen: a lakosságnak nem kerül semmibe. Az érintett társasházak az edényosztás részleteiről, időpontjáról, a szelektív kuka használatával kapcsolatos fontos tudnivalókról értesítést kapnak.

Farkas Judit

Szeged – 2020.01.08. Sárga szelektív hulladékgyűjtő konténer a hagyományos gyűjtők mellett a Szentháromság utcában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 1000 hulladékgyűjtőt juttatnak el a lakótelepi városrészekbe. Az első ütemben, hétfőtől Újrókus városrészben osztják a 1100 literes gyűjtőedényeket január 28-áig, 198 darabot. Koltainé Farkas Gabriellától, a hulladékgazdálkodás igazgatójától megtudtuk, hogy a második ütemben az Északi városrész, Gedó, Makkosháza kapja meg a szelektív kukákat, majd Tarjánt látják el gyűjtőkkel két részletben. A második és harmadik ütem a tervek szerint március 12-ig befejeződik. Utoljára az újszegedi Odesszába jutnak el a sárga kukák, augusztusban. A tervezett kiosztás az időjárás függvényében változhat, tette hozzá Koltainé Farkas Gabriella.

Az edények kihelyezésével a szelektív hulladékgyűjtés gyakorisága nem változik. Ahogy az sem, hogy továbbra is fém, műanyag és papír csomagolási hulladékot lehet együtt gyűjteni, üveget az edényekbe rakni tilos, ezért összesen 138 üveggyűjtő szigetet alakítanak ki 2020 végéig Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában