Szegvári Ernőné nyugdíjas lesz - a testület nem oszlott fel

2020.01.29. 07:30

Lemondott a kiszombori polgármester

A tegnap délutáni testületi ülés végén Szegvári Ernőné bejelentette, lemond kiszombori polgármesteri tisztségéről. A poszt betöltésére tavasszal időközi választást írtak ki, addig az alpolgármester, Szirbik Imre vezeti a falut.

Szabó Imre

Szegváriné nehéz szívvel, a nyugalma érdekében hozta meg a döntést. Fotó: Szabó Imre

A bejelentés információink szerint váratlanul érte a testület tagjait – volt, aki azonnal távozott is az ülésteremből. Szegvári Ernőné 2002 óta vezette a falut; 1991-től 2002-ig pénzügyi vezetőként dolgozott a kiszombori községházán, aztán amikor elődje, Nagy Tibor meghalt, a falubeliek biztatására, függetlenként pályázta meg a tisztséget. Sikeres polgármester volt, öt éve arany érdemkeresztet vehetett át munkája elismeréseként Pintér Sándor belügyminisztertől, a falu pedig sokat fejlődött, gyarapodott.

Szegváriné nehéz szívvel, a nyugalma érdekében hozta meg a döntést. Fotó: Szabó Imre

Arról, hogy mi miatt döntött így, nem akart nyilatkozni. Mindössze annyit mondott: nem bírta már lelkileg. A faluban azt beszélik, egy ideje már fontolgatta, hogy távozik, és ennek hátterében a testületbe októberben bejutott kisebbségben lévő ellenzéki csoportosulás áll, akikkel nem találta meg a közös hangot és akik rendszeresen közösségi oldalukat használták arra, hogy céljaik elérése érdekében nyomás alatt tartsák.

Polgármesteri megbízatása február 16-ig szól. Onnantól az időközi választásig – ennek időpontját még nem tűzték ki, valamikor tavasszal várható – az alpolgármester, Szirbik Imre vezeti a falut. A testület a tegnapi ülésen nem oszlott fel. Igaz, a vonatkozó jogszabályok szerint ezt márciusig nem is tehetné meg. Szegváriné, mivel az ehhez szükséges kort már betöltötte, polgármesteri megbízatásának lejárta után nyugdíjba vonul. – Az időközi választáson egy leszek a kiszombori szavazók közül – ígérte. – Most pár napra fel fog bolydulni a falu, de remélem, hamar megnyugszik mindenki – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában