Helyi közélet

2020.01.23. 19:05

Magánvállalkozás beruházásával kampányolt Botka

Borzalmas hosszú és szép évünk volt 2019 – mondta Botka László csütörtökön a Közéleti Kávéház évadnyitó rendezvényén a szegedi városházán. A polgármestert Kozó Attila, a Szeged Televízió főszerkesztője kérdezte. Az új összetételű közgyűlésről Botka elmondta, hogy jó arányban állt fel a testület, kellenek a friss hangok.

S. Z.

Szóba került a közösségi közlekedés. Botka László szerint ennek finanszírozása az egyik legfontosabb feladat. Elmondta, hogy kormányzati finanszírozás nem fedezi a költségeket, a felét a város fizeti, harmadát pedig az utasok. Az idei fejlesztésekről azt mondta, hogy leginkább uniós forrásokból fejleszt Szeged. Ez egyébként évek óta így van. A polgármester említette a távfűtés korszerűsítését is, mint fogalmazott, gyermekeinknek és unokáinknak tartozunk azzal, hogy megépítjük. Arról azonban nem szólt, hogy a geotermikus rendszer kiépítését nem az önkormányzat, hanem magánvállakozás fizeti. A beruházás ugyanis uniós támogatásból épül meg, egy háromtagú konzorcium végzi a munkát. Az egyik cég az önkormányzati tulajdonú Szetáv. Az beruházáshoz szükség forrás önrészét az önkormányzati cég két partnere teremti elő.

Ezután a kérdések következtek. A látogatók többek között arra voltak kíváncsiak, hogy mi lesz a Bakay Nándor utcával. Ennek a felújítását ígérte Botka László. De szó volt a petpalack-égetésről, a közösségi kertekről és a Bartók Béla tér felújításáról. Ez utóbbival Botka szerint sok a gond a bódék miatt. A polgármester úgy fogalmazott: „láttuk már más beruházásnál, hogy az ilyen bódék pillanatok alatt a legértékesebb ingatlanok lesznek”. Botka ezzel a Mars téri piac bódéira utalt, ám azt nem említette meg, hogy azokat 2009-ben advent első vasárnapján úgy dózeroltatta el az önkormányzat, hogy arról a kereskedőknek nem szóltak. Az árusok így nem tudták kiüríteni pavilonjaikat, volt, akinek a teljes árukészlete megsemmisült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában