Körbejárta a földet, és elképesztő alkotásokat festett Hornok Mária

2020.02.17. 19:18

Festmények az utazásokról Vásárhelyen

– Több mint 20 éve festek intenzívebben, és azóta folyamatosan vannak kiállításaim – mondta lapunknak a tavaly nyáron Bicskéről Vásárhelyre, a Nyugdíjas Lakóparkba költözött Hornok Magdolna festőművész, akinek hétfőn nyílt tárlata a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén.

Imre Péter

Hornok Magdolna egyik kedvenc képével, Menekülés az árból. Fotó: Imre Péter

Fotó: Imre Péter

Hozzátette: fő témája az eltűnő félben lévő mesterségek és utolsó mestereik felkutatása és a helyszínen való megörökítése, lefestése, mely Európában is egyedülálló vállalkozás. Ezért a projektért 10 éve a Magyar Néprajzi Társaság tagjai közé választotta. A festőművész ezúttal főként utazási élményeiből – szinte az egész világot bejárta – született alkotásait tárja az érdeklődők elé. Megnyitójában Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője elmondta: Hornok Magdolna már gyerekkorában elhatározta, ha teheti körbeutazza a Földet.

A megnyitón Varga Anikó méltatta Hornok Magdolna festőművészt. Fotó: Imre Péter

– Realista festőnek tartja magát, szívesen örökíti meg a tájat, épületeket, azt ami megfogja a valóságból. Vásárhelyi beilleszkedése jól sikerült, már a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskolának is tagja – közölte még az intézményvezető. A megnyitó zárásaként Hornok Magdolna egy mandala-festményt ajándékozott Varga Anikónak és a BFMK-nak.

Hornok Magdolna egyik kedvenc képével, Menekülés az árból. Fotó: Imre Péter

Az eseményen közreműködött, énekelt és zenélt Koncz Barbara és Bugyi József. A kiállítás február 29-éig tekinthető meg a BFMK-ban, a nyitva tartási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában