Behajtás csak saját felelősségre!

2020.02.01. 12:28

Lemezre fúrt csavarokat tett ki valaki egy csongrádi utcában

Úgy tűnik, valaki vagy valakik nagyon sokallták a József Attila utca autóforgalmát, ezt pedig nemrég egy sajátos eszközzel adták az arra közlekedők tudtára: lemezdarabba fúrt csavarokat tettek ki az úttestre.

Majzik Attila

Gumigyilkos csavarok a csongrádi utcán. FOTÓ: KÁDÁR GABRIELLA

Eleinte a pórul járt autósok nem feltételeztek szándékosságot, de aztán egyre-másra bukkantak fel a hasonló esetek. Miután a legnagyobb közösségi oldalon is megjelent a hír, futótűzként terjedt el, hogy tudatosan teszik tönkre az arra közlekedők gumijait. A legveszélyesebb szakasz a József Attila utca közepétől kezdődik és az Ordódy rakpartig tart, itt fedezték fel a legtöbb gumigyilkos csavart, az áldozatok többnyire azon a részen hajtottak bele a gondosan kikészített csapdákba. Hogy nem csak gyerekes csínyről van szó, az is bizonyítja, hogy később felfedezték, a kerekeket kiszúró csavarokat alulemezen hajtották keresztül, hogy biztosan megálljanak, majd a csatornafedélre tették, így szinte észrevétlenül fúródtak a gumikba.

Gumigyilkos csavarok a csongrádi utcán. FOTÓ: KÁDÁR GABRIELLA

Kádár Gabriella szülei a József Attila utcában laknak, naponta jár arra. Ő egy hét alatt három csavart is összeszedett.

– Korábban is volt már deffektem ebben az utcában, de akkor még nem gyanakodtam szándékosságra, de mi­után egyszerre három csavart is találtam a kerekekben, akkor már igen – beszélt a helyzetről.

Amikor a csavarokról ké­szült képeket megosztotta a közösségi oldalon, tömegesen jelentkeztek a hasonlóan járt csongrádiak: van, aki az óvodából hazafelé futott rá egy csapdára, más kerekébe kettő is fúródott, de vizsga előtt álló oktatóautó is volt a kárvallottak között, más pedig arról számolt be, hogy a gumisnál az ő autója volt a hatodik ugyan­ezzel a problémával.

De nem csak az autósokra jelent veszélyt a „gumiterrorista”, az utca elején van a mentőállomás, így akár a beteg­ellátást is veszélyeztethette. Az ügyben a rendőrség is vizsgálódik, átnézték a környéket és kikérdezték az utcabelieket is. Úgy tűnik, ennek is volt némi visszatartó ereje, azóta ugyanis nem tettek ki újabb csavarokat az autósok bosszantására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában