Helyi közélet

2020.02.14. 15:44

Munkatapasztalatot szerezhetnek az egyetemisták – Fotók

Duális Képzési Börzét rendezett első alkalommal a Szegedi Tudományegyetem TTIK Informatikai Intézete, amelynek célja, hogy az informatikus hallgatók megismerkedjenek a duális képzés nyújtotta lehetőségekkel, és a benne részt vevő partner cégekkel.

H. E.

A duális képzés azoknak kedvez, akik az egyetem mellett szeretnének dolgozni is. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A duális képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzés során a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatra is szert tehetnek.

– Azokat invitáltuk a rendezvényre, akik szeretnének a tanulás mellett dolgozni, találkozni azokkal a cégekkel, amelyeknél elkezdhetik a gyakorlati munkát. Mivel a duális képzési formára legkésőbb az egyetemi tanulmányok második félévének elejéig lehet jelentkezni, elsősorban a 2019 őszén, illetve 2020 tavaszán keresztfélévben tanulmányaikat megkezdő hallgatókat vártuk, akik már konkrét állásinterjúra is kaphattak meghívást a cégektől – tudatta Beszédes Árpád egyetemi docens.

A börze célcsoportjai elsősorban a programtervező-, gazdaság- és mérnök informatikus szakon tanuló egyetemisták voltak, ám érkeztek középiskolások is. A rendezvényen informatikai és szoftvercégek mutatkoztak be. Viszkok Tamás mester szakos programtervező azért ment el a börzére, mert szeretne gyakorlatot szerezni. Elmondta, hogy eddig nem dolgozott, csak szakmai gyakorlaton vett részt.

Hét vállalkozással van kapcsolata az egyetemnek, ám további három céggel tárgyalnak, akik bekapcsolódhatnak a duális képzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában