160 köbméter szemetet vittek el

2020.02.10. 10:15

Több mint 7 millió forintot költöttek a Tisza pályaudvar megtisztítására

Októberben szállított el jelentős mennyiségű szemetet a MÁV a Tisza pályaudvar területéről, de ez már nem nagyon látszik. Az illegális hulladéklerakók és a hajléktalanok „hasznosítják” a pályaudvar bizonyos részeit, a vasúttársaság intézkedési tervet dolgozott ki.

Farkas Judit

Hiába szállítják el időről időre, a hulladék újratermelődik a Tisza pályaudvaron.

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Lehangoló látványt nyújta­nak a Tisza pályaudvar félreesőbb részei – írtuk meg múlt hétfői lapszámunkban. A pá­­lyaudvar­ral már több cikkben foglalkozott a Délmagyarország, ezekből kiderül: alig-alig használják rendeltetésszerűen, és már több mint tíz éve is hajléktalanok lakták a használaton kívüli épületeket. Miután körülnéztünk a pályaudvaron, feltettük kérdéseinket a Magyar Államvasutaknak: tudnak róla, hogy megint illegális szemetelők céltáblájává vált a terület? Terveznek-e intézkedéseket tenni, illetve ellenőrzi-e valaki a pályaudvart? Az épületek között katasztrofális állapotokat találtunk, a túlol­dalon, a sóderkupacok környé­kére nagy fekete zsákokban hordta ki valaki mindazt, amire már nem volt szüksége.

Hiába szállítják el időről időre, a hulladék újratermelődik a Tisza pályaudvaron.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

A MÁV sajtóosztályának vá­­laszából kiderült, hogy az illegális hulladékot, amit ismeretlen személyek helyeznek el a pályaudvar területén, a vasúttársaság időszakosan elszállítja. A Tisza pályaudvar területéről utoljára októberben vittek el 160 köbméter szemetet, azóta, láttuk, gyakorlatilag újratermelődött. A MÁV-nak a folyamatosan felhalmozódó hulladék elszállítása tavaly több mint 7 millió forintos költséget jelentett – csak a pályaudvar területéről.

Autóroncsot is találtunk az épületek között, a vasúttársaság jelezte, hogy elszállításuk érdekében megtették a szükséges intézkedéseket. Hármat már elvitettek a közelmúltban, egy elszállítása folyamatban van – ezt vehettük észre mi. Zöldterület-rendezést is végeztek Szeged állomást érintően, közel 25 ezer négyzetméter nagyságú területen. A soroza­tos rongálások és önkényes lakásfoglalások felszámolására a MÁV intézkedési tervet dolgozott ki, és a szegedi rendőr-főkapitánysággal és az önkormányzattal együttműködve megteszi a szükséges lépéseket – ígérte válaszában a vasúttársaság.

A MÁV egy év alatt több mint 2255 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a kezelésében álló területekről, Csongrád megyében makói vonalszakaszokon gyűlt össze nagy mennyiség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában