Fábiánsebestyénen dolgoznak a szántóföldeken és a tehenészetben is

2020.03.25. 17:15

A Kinizsi szájmaszkot varratott a dolgozóinak

Nincs leállás a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél. Dolgoznak a szántóföldeken, az állatok sem maradhatnak ellátatlanul. A cég szájmaszkokat varratott a dolgozóknak. A maszkokból a szentesi kórháznak is juttatnak.

Kovács Erika

A Kinizsi 2000 Zrt. Magyarországon értékesíti a tejet. Bajban lennének, ha külföldre szállítanának. FOTÓ: Kinizsi 2000 ZRT/ FACEBOOK

– Néhány nap múlva kezdjük a kalászosok gyomirtózását. Utána cukorrépát és lucernát vetünk. Minden hétnek megvan az aktuális feladata – mondta Farkasné Márton Katalin, a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt. vezérigazgatója. A cégnél a munkagépek karbantartása is folyamatos, hogy a következő munkafolyamatokra készen álljanak. A kukorica és a hibrid kukorica vetése másfél hónapig tart majd.

Meglepően magas a tejhozam

A Kinizsi állattenyésztéssel is foglalkozik. A tehenészeti telepen is a szokott rendben zajlik a munka.

– A tejhozamunk meglepően magas. Ennyi még soha nem volt, több mint 26 ezer kiló naponta. Egy magyar vállalattal állunk szerződésben. Ez a cégünk szerencséje. Olaszország volt az egyik legnagyobb felvásárló, de ott most teljesen lecsökkent a tejtermékek gyártása. Nagy bajban vannak azok a termelők, akik külföldre szállítanak. A tejnél óriási probléma, ha sokáig kell a határon állni – emelte ki a vezérigazgató.

A Kinizsi 2000 Zrt. Magyarországon értékesíti a tejet. Bajban lennének, ha külföldre
szállítanának. FOTÓ: Kinizsi 2000 ZRT/ FACEBOOK

A kórház is kap a maszkokból

A Kinizsi 2000 Zrt. szájmaszkot varrat a dolgozóinak, aminek kiosztását tegnap kezdték el, elsősorban azoknak, akik sok helyszínen megfordulnak, például a takarítóknak, a tejátadóknak és a fejősöknek. Az összes többi dolgozó is kap maszkot, aki igényli. A maszkokból a szentesi kórháznak is juttatnak.

– Számos óvintézkedést is bevezettünk. A kilincseket rendszeresen fertőtlenítjük, szét­ültettük az irodai dolgozókat, a munkamegbeszéléseket ritkítjuk. Több vészforgatókönyvet is készítettünk. Egyelőre szabadságot nem adunk ki, mert bármikor szükség lehet rá a nehezebb időszakokban is. Nehéz előre látni. Az általunk használt anyagokból készletezni kell, hogy biztosan tudjuk szállítani a tejet, mosni a kádakat, fertőtleníteni a tehenek helyét. De a legbanálisabb dolgon is megcsúszhat ez az év. Sajnos, a növényvédő szerek egy része sincs még bent az országban… – összegezte a helyzetet Farkasné Márton Katalin.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában