Csongrád

2020.03.05. 17:35

Az idei a digitalizáció éve a kamarában

Térségi beszámoló ülést és vállalkozói fórumot tartott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Csongrád térségi szervezete a kamara nemrég átadott csongrádi képviseleti irodájában. A fórumon kiderült, milyen irányban folytat fejlesztéseket a város és az is, minek szenteli az idei évet a kamara.

Majzik Attila

Csongrád – Térségi beszámoló ülést és vállalkozói fórumot tartott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Csongrád Térségi Szervezete. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A fórum elején Bedő Tamás, Csongrád polgármestere tájékoztatott a város gazdasági helyzetéről, a vállalkozásokat érintő tervekről. Elmondta, az ipari park és a Körös-toroki rész kiemelt fejlesztési területek, a holtág körüli területeken pedig a fejlesztések előkészítése zajlik, ezekkel kapcsolatban másfél-két hónap múlva már konkrétumokat is lehet hallani.

Ezt követően kamarai munkájáért oklevelet vehetett át Ladányi Béla, a Plasma-Tech Systems ügyvezető-tulajdonosa, majd Ujszászi Erika, a Tourinform Iroda vezetője számolt be röviden a legutóbbi utazás kiállítás tapasztalatiról. Ebből kiderült, a régió települései között lehetséges turisztikai együttműködés.

 

 

A kamarai fórumon kiemelten foglalkoztak a megváltozó szakképzéssel is.
Fotó: Majzik Attila

 

A tavalyi év megyei szintű kamarai munkájáról Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke számolt be. Az alelnök elmondta, míg a 2019-es év a robotikáé volt, az idei a digitalizáció éve lesz. Hangsúlyozta, a technikai fejlődés következtében a vállalkozásoknak is át kell gondolniuk a jövőképüket, mivel számos olyan munkakör és munkahely fog megjelenni, ami korábban nem volt. Kőkuti Attila részletesen beszélt a februárban életbe lépett új szakképzési törvényről, a képzés változásairól. Ezzel kapcsolatban elmondta, ha jól sikerül tartalommal megtölteni, akkor jó lesz a kijelölt irányvonal.

A térségi kamarai munkáról Horváth János, a térségi szervezet elnöke tájékoztatott. Elmondta, tavaly az önkormányzat körülbelül hatmilliárd forintot költött a városra, a vállalkozások pedig öt-öt és fél milliárdot fordítottak a saját vállalkozásaik fejlesztésére.

– Ha ezt meg tudjuk a következő évben is csinálni, akkor jelentős változáshoz érkezhet a város: elmondhatjuk, hogy olyan élhető településen élünk, ahol a nyugodt környezet mellett van pénz és van munkalehetőség is – összegzett a térségi elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában