Nézők nélkül adták elő az ünnepi műsort

2020.03.13. 13:35

Felvételről látható a csongrádi ünnepi műsor – Képek

Idén rendhagyó március 15-i ünnepséggel készültek Csongrádon, hiszen először fordult volna elő, hogy nem a város polgármestere, hanem a diákpolgármester mondott volna beszédet.

M.A.

Fotó: Donka Ferenc

A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, az ország többi településéhez hasonlóan Csongrádon sem tartják meg az ünnepi műsort, erről az önkormányzati képviselő-testület egészségügyi szakbizottsága rendkívüli ülésen hozott döntést. A város mégsem marad március 15-i megemlékezés nélkül, igaz, ha nem is élőben, de a televízión keresztül láthatják a csongrádiak az ünnepi műsort.

A hetek óta készülő diákok műsora nem maradt el, ahogyan a város diákpolgármesterének ünnepi beszéde sem. A Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói „A forradalom és a szabadságharc képekben” címmel adtak ünnepi műsort tegnap délelőtt a városháza előtt, majd Barta Zsófia, a Csongrád Városi Diák­önkormányzat polgármestere tartotta meg beszédét.

A megemlékezésről felvétel készült, amit március 15-én 10 órától teljes egészében láthatnak a nézők a városi televízióban.

Bár a városi megemlékezés és a szokásos koszorúzás nem lesz megtartva március 15-én, a tisztelet és a megemlékezés koszorúit, virágait bárki elhelyezheti a Kossuth-szobornál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában