Helyi közélet

2020.03.02. 16:06

Kijavítják a lelei utakat

Megvolt az a bejárás Maroslelén, ami alapján a kivitelező nekiláthat a szennyvízcsatornázás után maradt úthibák kijavításának. Elvileg május-június fordulóján kész lesznek.

Szabó Imre

A bejáráson volt mit megmutatni a kivitelező képviselőinek.

Fotó: SZABÓ IMRE

Meglehetősen barátságtalanul indult az a bejárás Maroslelén, amit azért kért a polgármester, Drimba Tibor, hogy megmutassa, hol vannak a legrosszabb állapotú utak a faluban.

Mint megírtuk, a hivatalosan 2014 őszén lezárult szennyvízberuházás öt települést – Apátfalva, Földeák, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele – érintett, de leginkább talán Maroslelén volt probléma, hogy a többszöri javítások ellenére gyenge minőségűek, néhol egyenesen balesetveszélyesek lettek az útburkolatok.

A bejáráson volt mit megmutatni a kivitelező képviselőinek.
Fotó: SZABÓ IMRE

Ezekről a panaszokról több ízben beszámoltunk, mint ahogy arról is, hogy az érintett önkormányzatok több ígéretet kaptak a helyreállításra. A kivitelező cég képviselője – aki nem járult hozzá, hogy az ő vagy a cég nevét leírjuk – azt hangsúlyozta, hogy ők ott voltak a faluban, és minden hozzájuk bejelentett úthibát kijavítottak. Aztán amikor Drimba Tibor településvezető és két képviselő, illetve a műszaki ügyintéző megmutatott két, teljes hosszában szinte járhatatlan utat, hosszasan fotózott a telefonjával.

Végül a megbeszélés konstruktívan ért véget. A bejárás végén a felek abban állapodtak meg, hogy az önkormányzat egy hónapon belül összeállít egy hibalistát, a kivitelező cég pedig megvizsgálja, hogy ezek közül mely hibák hozhatók valóban összefüggésbe a csatornázással, és vállalja, hogy azokat május-júniusig kijavítja.

– Kíváncsian várjuk a végeredményt – jegyezte meg Drimba Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában