Rotary felajánlás

2020.03.07. 07:53

Kórházi ágyakat ajándékoztak a klinikai központnak

Németország Hessen tartományából, konkrétan Fuldából érkezett tegnap reggel az a kamion, amely negyvennyolc klinikai ágyat, harminc éjjeli szekrényt, valamint infúziós eszközöket hozott Szegedre.

Munkatársunktól

Fotó: Kuklis István

Az adományt a Rotary Club Röhn egyik tagja ajánlotta fel. Marion Haubitz a fuldai klinika tanszékvezetője, és miután az intézményben lecserélték a bútorokat, azokat felajánlotta a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Clubnak.

Az ágyak értéke darabonként megközelíti az 500 ezer forintot, így nagyjából 30 millió forintnyi adomány került a városba.

A klubnak nem ez volt az első ilyen akciója: korábban mintegy 600 kórházi ágyat és több száz kiegészítő bútort hozott már Szegedre. A most érkezett eszközöket fertőtlenítés után a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ osztályai, a Szegedi Zsidó Hitközség és a Szeged–Csanádi Egyházmegye intézményei kapják majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában