Helyi közélet

2020.03.15. 08:04

Mártélyon hétfőn lesz óvoda és iskolai ebéd is

Mártélyon hétfőn kinyit az óvoda, indokolt esetben azonban bezárják – erre hívta fel hivatalos Facebook oldalán Putz Anita, Mártély polgármestere a helyiek figyelmét.

Kovács Erika

A község önkormányzata a koronavírus veszélyre tekintettel válság-stábot állított fel. A testület elnöke dr. Szöllősi Sándor, tagjai a polgármester és a képviselő-testület, valamint Zoltai Csaba, az Idősek Napközi Otthonának vezetője és Kulcsár Renáta védőnő.

- Az óvoda hétfőn kinyitja kapuit, indokolt esetben azonban bezárásra kerül. Kérjük amennyiben a gyermek beteg, ne vigyék óvodába. A szülők csak a kapuig kísérhetik gyermekeiket. Fokozottan ügyelünk a higiénés szabályok betartására, gyakrabban lesz takarítás, fertőtlenítés – írta a polgármester.

Az ÁMK-ban a 100 fő alatti rendezvényeket egyelőre megrendezik, kérik, a betegek maradjanak otthon. Az Általános Művelődési Központban is fokozottan ügyelnek a tisztaságra, fertőtlenítésre, szellőztetésre.

A Gondozási Központban a dolgozóknak kötelező a maszk viselés.

Kérik az idős hogy ne vegyenek részt a rendezvényeken, ne használják a tömegközlekedést, nagyobb közösségbe ne menjenek. Bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban az önkormányzat és a Gondozási Központ munkatársai segítenek.

- Iskolai ebéd hétfőn még biztosan lesz, a lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk a fejleményekről – áll a lakosság számára készült közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában