Helyi közélet

2020.03.20. 09:30

Nem söpörnek egy ideig a kéményseprők

Később lesznek a kötelező ellenőrzések.

S. Z.

A társasházi sormunkákat átütemezik a katasztrófavédelem kéményseprői a hozzájuk tartozó 2675 településen. ILLUSZTRÁCIÓ: VÉMI ZOLTÁN

A katasztrófavédelem kéményseprőipari ága az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzések később lesznek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A járvány miatt a szervezet szigorúbb szabályok alapján jár el. Az ügyfélszolgálatoknak előre kell szólni, csak így fogadnak ügyfeleket, a katasztrófavédelem kéményseprőit érintő megrendelések és időpontfoglalások teljesítési időpontját pedig ahol lehet, átütemezik. A közleményben azt is írták, hogy ahol halaszthatatlan, ott elvégzik a feladatokat.

A társasházi sormunkákat átütemezik a katasztrófavédelem kéményseprői a hozzájuk tartozó 2675 településen. ILLUSZTRÁCIÓ: VÉMI ZOLTÁN

Nincs változás a műszaki vizsgálatokat, vagy üzemzavar-elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, és a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában. Ezeket a munkákat a kéményseprők továbbra is elvégzik.

A járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak, ezért szakembereink kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel – szájmaszk, védőszemüveg, és kesztyű viselésével –, valamint sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel védekeznek a vírus terjedése ellen – írták.

A katasztrófavédelem kéményseprői tizenhét megye 2675 településén ellenőrzik a kéményeket. Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében összesen 759 település tartozik a megyei igazgatóságokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában