Sokan vártak erre

2020.04.06. 17:10

Felújítják a baksi komputat

Olvasóink jelezték, hogy a Baksról a komphoz, a révátkelőhöz ve­­zető úton dolgoznak, minden bizonnyal felújítják, ami már ré­­gen esedékes volt.

Imre Péter

A baksi révátkelő – megújul az odavezető út. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Az ezzel kapcsolatos kérdésünkkel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez fordultunk, ahol a sajtóosztálytól azt a választ kaptuk, hogy a 4522-es jelű Mindszent–Baks összekötő út a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újul meg az 1+440-es és a 6+472-es kilométerszelvények között, a komplejárótól a 4519-es út csatlakozásáig.

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető az­­zal folytatta: a szakasz teljes kö­­rű felújítása során a meglévő komplejáró betonburkolatának javítása és az aszfaltburkolat profilmarása után 3,5 centiméteres aszfalt kopóréteget visz fel a felületre a kivitelező, valamint a sérült, megkopott KRESZ-táblákat is kicseréli. A munkaterületet március végén adta át a Közút, a fejlesztés a műszaki átadás idejével együtt tervezetten 105 napot vesz majd igénybe. Vagyis valamivel több mint 3 hónap múlva, június végére, július elejére már a megújult úton közlekedhetnek az arra járók.

A baksi révátkelő – megújul az odavezető út. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Ez a mi dolgunkat is segíti, a környéken egyébként már so­­kan vártak erre, megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a közlekedést – mondta megkeresésünkre Draskovits Artúr, a kompot üzemeltető Dream-Matic Kft. ügyvezetője. Hozzátette: úgy tapasztalták, már el­­kezdték a munkát, például a területek kijelölésével. Eddig a komp különösebb menetrend nélkül folyamatosan szállított, most visszaállva a menetrendre félóránként, félkor és egészkor indul a járat, amíg a kivitelezés tart.

– Ezzel a felújítási munkát kívánjuk segíteni, mert így a ki­­vitelező számára kiszámítha­tóbb, mikor érkeznek autósok, gyalogosok a túloldalról – ma­­gyarázta Draskovits Artúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában