Ingyenebéddel segítik a vendéglátósokat

2020.04.13. 11:08

A munkanélkülivé vált kollégáknak indítottak jótékony akciót Szegeden

Nem mindennapi gesztust gyakorolt kollégái felé az egyik szegedi vendéglátóhely vezetője.

Timár Kriszta

Szeged 2020.04.07.Pizza Monkey étterem kiszállítás a vírus idején Képen: Fotó:Török János

Fotó: Török János

A Pizza Monkey-ban mindennap ingyenes személyzeti menüvel várják azokat, akik a vendéglátásban dolgoztak, de a koronavírus-járvány miatt elvesztették a munkájukat.

Naponta főznek ingyen ebédet az ellátás nékül maradt kollégáiknak a Pizza Monkey-ban.
Fotó: Török János

– Azt láttam, hogy az egészségügyi dolgozókra rengetegen gondolnak, de a bajba került vendéglátósokra senki. Ezért én rajtuk próbálok segíteni – mondta Németi Norbert.

Hozzátette, naponta több tucatnyian mennek az ebédért, ismert és kevésbé ismert kollégák. A legtöbben láthatóan kellemetlennek érzik, hogy ilyen helyzetbe kerültek, de igyekeznek mindenkinek az elvitt étel mellé egy-két jó szót is adni.

Naponta főznek ingyen ebédet az ellátás nékül maradt kollégáiknak a Pizza Monkey-ban.
Fotó: Török János

A tulajdonos egyébként el­­árulta, saját cége is komoly problémákkal küzd a koronaví­rus-helyzet miatt. Bár korábban is foglalkoztak kiszállítással, tehát már megvolt hozzá minden feltételük, és nem most kellett erre átállniuk, így is nagyjából 40 százalékos veszteségnél járnak mindent összevetve.

– A pincérek és pultosok most futárként dolgoznak, így megmaradt a munkahelyük. Viszont muszáj volt 20 százalékkal csökkenteni a béreket, ezt egyébként egyöntetűen el is fogadták. Hatvan embert foglalkoztatok, finanszírozom a cég működését, amíg tudom. Hiszen ha bezárnék és szélnek eresztenék mindenkit, nem biztos, hogy a nulláról újra sikerülne visszaépíteni – magyarázta üzletpolitikáját Németi Norbert, aki úgy fogalmazott, ekkora veszteség mellett az ingyen étel, ami másoknak se­­gítséget jelent, neki már nem oszt, nem szoroz.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában