Győrfi Pálhoz is eljutott a felvétel

2020.04.21. 13:06

Áriát írt a vásárhelyi szolfézstanár Győrfi Pál felhívásából + videó

Megzenésítette Győrfi Pál első tévés járványügyi felhívását a hódmezővásárhelyi Búza András. A mű címe: Győrfi Pál járvány szózata. A zenetanár bariton recitativo és ária formájában énekli el a mentőszóvivő szavait: „Maradjanak otthon!”

Kovács Erika

Búza András a hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Szolfézst és zeneelméletet tanít, e mellett a Belvárosi Katolikus Templom kántora és a gyülekezeti kórus karnagya. Nős, egy 9 és 2 éves kislány édesapja. Gyermekeinek is írt már néhány dalt.

Naponta többször hallotta a felhívást

– Miközben készültem az óráimra, egyfolytában elém jött a televízióban a felhívás, amit Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivőjétől hallottunk. Sokan már fejből is idézik ezeket a mondatokat: „Egy egyszerű és nagyon fontos kéréssel fordulunk idős honfitársainkhoz! Maradjanak otthon! Tudjuk, hogy a koronavírus nagyon gyorsan terjed, és ma már tudjuk, hogy az idősekre a legveszélyesebb. Mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne kelljen kimenniük az utcára és ne kelljen elhagyniuk a lakásukat. Ellátásukról az önkormányzatok kötelesek gondoskodni. Szükség esetén forduljanak a helyi önkormányzathoz. Ez a vírus mindannyiunk életére nagy hatással van. De ha betartjuk a szabályokat, elkerülhetjük a nagyobb bajt!” – idézte a 37 éves férfi, aki ezekben a napokban online formában éppen a barokk stílust tanítja a diákjainak.

Az operarajongóknak írta

– Felkészülés közben sok barokk zenét hallgattam, így jött az ötlet, hogy az operarajongókhoz bariton recitativo és ária formájában hozzam közelebb a felhívást – mondta.

Búza Andás számos művet komponált. A templomi kórus, amelynek a karnagya, több művét énekelte. Orgonistaként sokat improvizál. A Győrfi Pál járvány szózata című művét sokan meghallgatták a videómegosztó csatornán, számos visszajelzést is kapott. Többen viccesnek találták, másokat pedig megörvendeztetett a zenemű.

Győrfi Pál is meghallgatta

Győrfi Pálhoz is eljutott a vásárhelyi zenepedagógus műve. Ő Móra Ferenc szavaival tette közzé oldalán a járvány szózatot: „Az ihlet lovára nehéz felkapaszkodni az embernek, de ha egyszer nyeregben van, akkor nincs leszállhatnékja addig, míg le nem szédül.”

Búza András alkotása:

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában