Pusztamérgesen történt az eset

2020.04.06. 14:25

Durva helyzetből mentették meg a nő életét a polgárőrök

A Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület elnöke és társa március 30-án este kapták a telefont, hogy egy középkorú hölgy eltűnt otthonról. Nem késlekedtek, emberéletről volt szó.

delmagyar.hu

A www.csmpszsz.hu hírszerkesztőjének a kérdésére április 6-án Jakus István, az egyesület elnöke elmondta, hogy ezen a napon szokásos esti járőr szolgálatot láttak el a faluban Papp Antal polgárőr társával.

Este 21 óra körül felhívták telefonon, hogy (ZsM) nevű hölgy eltűnt otthonról az esti órában, és a környéken nem találják. Nagy a valószínűsége, hogy kimehetett a temetőbe az apukája sírjához. Ez után a járőr társával kimentek a temetőbe. Az a szerencse, hogy ő tudta hol van a sír, és rögtön oda mentek. Ekkor látták, hogy a sír tetején fekszik a hölgy, és vérzik a keze, és a mellkasán véres a ruházata, és megtalálták a kést is, amivel mellkason szúrta magát. Azonnal értesítették a rendőrséget és a mentőket. A mentő kiérkezéséig végig kapcsolatba volt a mentő diszpécser szolgálatával, aki ellátta szak-tanácsadással. Ők pedig annak megfelelően jártak el a segítségnyújtásban.

Fotó: polgárőrség

Az elnök hozzátette, ezzel a tevékenységükkel sikerült megmenteni a hölgy életét, amit a család is megköszönt nekik. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a honlapjáról.