Egyre több a hiánycikknek minősülő termék

2020.04.11. 19:29

Elfogyott a kalapgumikészlet

A védőmaszkok fontos alapanyaga fogy el a boltokból.

S. Z.

„Fel szeretném ajánlani a ké­­pen látható paplan- és párnahuzatokat, valamint lepedőket szájmaszkkészítés céljából. Van esetleg valaki Nógrád me­­gyében, akinek szüksége lehet rá? Szívesen elviszem, akár 50 kilométerre is, cserébe pedig ha megoldható, szeretnék kérni a családomnak 4 da­­rab maszkot.”

Ez csak egy bejegyzés a sok közül, amit a Szájmaszkkészítő angyalok Facebook-csoportjában osztanak meg emberek, már az ország minden tá­­járól.

Naponta sok száz maszkot varrnak.

Fotó: HÓDI NÓRA

Hódi Nóra, a csoport egyik szegedi tagja a Délmagyarországnak elmondta, hogy már csaknem háromezren csatlakoztak a Szegedről indult kö­­zösségi kezdeményezéshez. Vannak tagjaik Győrből, Budapestről, Debrecenből, és szinte az összes nagyobb városból, ahogy számtalan kisebb településről is.

Azt is megtudtuk, hogy a legtöbben segítséget kérnek, de a felajánlásokból is egyre több érkezik.

A maszkkészítők legnagyobb gondja most az, hogy kezdenek kifogyni a gumiból, amit pedig mással nem, vagy legalábbis nem olyan minőségben lehet pótolni. Azt szeretnék, hogy akinek van felesleges kalapgumija, ajánlja fel nekik, hogy minél több embernek tudjanak segíteni ebben a nehéz helyzetben legalább egy ingyenes szájmaszkkal.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik