A nyugdíjasklub vezetője tánccsoportot és kézimunkakört is szervezett

2020.04.05. 12:02

Ferencszállás mindenese, a 74 éves Galamb Sándorné

Ferencszállás apró falu, alig többen mint hatszázan lakják. Ebből következően civil szervezetből is csak egy van, a helyi nyugdíjasklub – ám ez az egy is olyan pezsgő élettel tölti meg a falu mindennapjait, mintha vagy tucatnyi volna. Vezetője, Galamb Sándorné mindezt 15 éve csinálja úgy, hogy azt sem tudja, honnan ez a szervezőkészség.

Szabó Imre

Galamb Sándorné örül, hogy társaival együtt fel tudja pezsdíteni Ferencszállás életét. FOTÓ: SZABÓ IMRE

 

Amikor felkerestük, akkor is épp egy általa szervezett rendezvény körül sürgött-forgott a faluházban. Az ősi mesterségek találkozója tizenhét kiállítóval és három hagyományőrző csoport fellépésével – mint megírtuk – egész napon át lekötötte a közönség ér­­deklődését, és óriási sikert aratott, már második alkalommal. – Ferencszállás fiatal falu, nincsenek igazán régi hagyományaink. Az emberek mégis igénylik a múltidézést, ezért rendeztünk ilyen találkozót – mondta a 74 éves Galamb Sándorné, a helyi nyugdíjasklub vezetője. Aki – mint láttuk – nemcsak a szervezésből veszi ki a részét, de ott van akkor is, amikor ebédet kell osztani a fellépőknek, vagy egy-egy szál virággal megköszönni nekik, hogy szórakoztatták a ferencszállásiakat. Szó szerint mindenes.

Keresse a történet folytatását a Délmagyarország napilapban!

 

Ajánljanak Önök is Aranyembört!

Kedves Olvasóink!

Önöknél jobban senki sem ismeri azokat az Aranyemböröket, akik az Önök településén, falujában, városában, kerületében évek óta szervezik a közösségi életet. Fáradhatatlanul dolgoznak, szerveznek, gyűjtenek, tanítanak, alkotnak, segítenek. És teszik ezt önzetlenül, hálát nem várva. Ugye, ha kicsit jobban elgondolkodnak, máris tudják, kire, kikre gondolunk. Ajánlják hát őket a Délmagyarország figyelmébe! Mi pedig bemutatjuk az Önök Aranyembörét egész Csongrád megyének. Kérjük, hogy ajánlataikat a Délmagyarország weboldalán, a delmagyar.hu-n keresztül, az ott található űrlap segítségével küldjék el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában