Ne húzzunk le bármit a wc-n

2020.04.14. 15:47

Környezettudatosan használjuk a csatornahálózatot

Az Alföldvíz Zrt., mint felelős víziközmű-szolgáltató a lakosság közreműködését kéri abban, hogy a jelenleg kialakult helyzetben is környezettudatosan használják otthoni csatornahálózatukat.

delmagyar.hu

A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyeire való tekintettel napról napra egyre többen maradnak otthon gyermekeikkel, családtagjaikkal vagy végzik otthonról munkájukat. A megváltozott élethelyzet több odafigyelést igényel minden színtéren; így van ez a wc-, valamint a szennyvízrendszer használatával is.

Tudatos odafigyeléssel nem csak a helyi dugulásokat lehet megelőzni, de a csatornahálózat állapotáért, a szennyvíztisztító telepek megfelelő működéséért, továbbá az ágazatban jelenleg is folyamatosan dolgozó kollégák többletfeladatainak csökkentéséért, ezáltal egészségük védelméért is sokat lehet tenni. Erre a jelenlegi helyzetben kiemelt szükség van.

A mosdó-, illetve csatornahasználat során az alábbiak betartását kéri a Szolgáltató:

tilos a szennyvízcsatornába konyhai maradékot, nedves törlőkendőt, pelenkát, oldószereket, ruhákat, gyógyszereket, vegyi anyagokat, robbanásveszélyes

folyadékot, valamint építési törmeléket juttatni.

Ezen anyagok csatornába való jutásának következményeiről az alfoldviz.hu oldalon további információkat is olvashatnak.

A Társaság arra kéri felhasználóit, hogy környezettudatos magatartásukkal segítsék a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását, figyelve ezzel egymásra és környezetünkre.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában