Segítenek, ahol tudnak

2020.04.24. 15:35

Maszkokat kézbesítenek a polgárőrök Csongrádon

A Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület tagjai járőr szolgálatot is ellátnak a város területén és a tanyákhoz is kiviszik a maszkokat.

delmagyar.hu

A polgárőrök maszkokat kézbesítenek a tanyavilágban élőknek is. Fotó: id. Vadász Tibor

Az egyesület elnöke, Nagypál Sándor a csmpszsz.hu-nak elmondta, hogy a polgárőröket rendszeresen osztják be szolgálatba, és rendszeresen járőröznek a város utcáin. Ha csoportosulást látnak, kérik a távolságtartást, egyes kiszolgálóegységekben ellenőrzik a fertőtlenítés gyakoriságát is, és segítik a lakosságot, amiben csak lehet. A közterületek szemmel tartása most a fő feladatuk. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének weboldaláról.

A polgárőrök maszkokat kézbesítenek a tanyavilágban élőknek is. Fotó: id. Vadász Tibor

A Csongrád város önkormányzata által a lakosoknak biztosított szájmaszkok külterületen való széthordásában is segítettek a múlt héten, amit a postával közösen végeztek.

Fontos a jelenlétük az utcákon. Fotó: id. Vadász Tibor

Jelenlétük fontos, „békeidőben” is, például a rendezvények biztosításánál, és most, a koronavírus elleni küzdelemben is – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában