Nem viselt gondot gyermekeiről

2020.04.08. 11:26

Négy kiskorú gyermeke segítségével próbált meg lopni

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki éveken keresztül elhanyagolta gyermekei nevelését, ami miatt végül a járási hivatal nevelőszülőnél helyezte el a kiskorúakat.

A vádirat szerint a nő 2016-tól kezdődően egyedül nevelte szegedi házában négy kiskorú gyermekét és közel két éven át a kiskorúak nevelése és gondozása során a társadalmilag elvárható minimális követelményeknek sem tett eleget. A gyermekek lakhatási körülményei és higiéniája már a 2017-ben megromlott, a házban nem volt ablaküveg, a víz és gázszolgáltatás korlátozásra került, az udvar tele volt szeméttel, kutyaürülékkel és balesetveszélyes is volt. Emiatt a járási hivatal részéről a gyermekek védelembe vételi eljárása megindult, de a vádlott alig vagy látszólagosan működött együtt.

A nő rendszertelenül biztosított ételt gyermekeinek és bár jogosultak voltak az ingyenétkezésre, többször azt sem vette körülményei ellenére igénybe. Az oktatási intézményekkel sem működött együtt, a gyermekek tankötelezettségét sem biztosította rendszeresen. A nő ebben az időszakban rendszeresen nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, egész napokat a városban töltött gyermekeivel.

A gyerekek diagnosztizált betegségei esetén ismételt kérésre sem vitte el a szükséges labor- és szűrővizsgálatokra őket, legkisebb gyermekét a gondozatlan terhesség miatt többszörösen védőoltásban kellett részesíteni. A családsegítő közreműködésével a sürgősségi klinikai is vizsgálatot kezdeményezett.

2017 novemberében egy szegedi bevásárlóközpontban a vádlott négy gyermeke jelenlétében és a saját, valamint a gyerekek ruházatába, illetve a babakocsiba próbált meg mintegy 20 ezer forint értékű árucikket eltulajdonítani.

2018 februárjában a vádlott gondozási és nevelési jogát megszüntették és a gyerekeket nevelőszülőnél helyezte el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában