Igéző Állatvédő Egyesület

2020.04.09. 19:05

Összeomlás szélére került az állatvédelem

A fenyegető élelmiszerhiány keltett először pánikot a vásárhelyi állatvédőkben, miközben egyre gyarapodik a leadott állatok száma. A veszélyhelyzeti korlátozások ugyan tovább rontottak helyzetükön, de az összefogás segített, még időben adományok érkeztek.

T.Sz.

Fotó: Karnok Csaba

Pár hónap múlva az állatok tömeges leadásától tart Bodrogi Jolán, az Igéző Állatvédő Egyesület vezetője, aki úgy véli: a veszélyhelyzeti korlátozások és a vírushelyzet elhúzódása miatt a lakosság feléli tartalékait, a kutyák, macskák ellátására már nem jut erőforrás az otthonokban. Ugyan gyarapodott a hozzájuk újonnan bekerült állatok száma, nem hozhatja egyértelműen a félelemérzettel összefüggésbe mindezt.

– Sokan élnek egyik napról a másikra, az anyagi ellehetetlenülés a családjuk fenntartását fenyegetheti – nyilatkozta a civil állatvédő.

A házi kedvencek is veszélybe kerültek (illusztráció).
Fotó: Karnok Csaba

Az adományozókat firtató kérdésünkre azt mondta: meglepetten tapasztalta, hogy az utóbbi napokban talán a korábbiaknál valamivel több támogatás érkezett menhelyükhöz. Ez a jelenlegi helyzetükben, a következő hónapok kihívásaival számolva, különösen értékes segítség.

A civil állatbarátokból álló Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is bajba jutott a kialakult járványhelyzet miatt – mondta Balogh Ernő, a szervezet elnöke.

– Az állateledelek pótlása, a rezsiköltségek kifizetése miatt aggódtak a csökkenő támogatások idején. Szerencsére felhívásuk után sokan munkaeszközzel, állateledellel, esetleg pénzadománnyal segítették munkájukat, kitartásra ösztönözve a szervezetet.

Balogh Ernő kiemelte, a koronavírus okozta károk sokrétűek lehetnek. Ha szüneteltetik az utcai ivartalanítást, akkor egyre több lehet a kóbor állat. Az elnök szerint tíz, tizenöt évet léphetünk vissza az időben, az eddig elvégzett munka kárára.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában