Felajánlással Ön is segíthet

2020.04.25. 14:14

Rászorulóknak gyűjtenek Mórahalmon

A koronavírus miatti veszélyhelyzetre tekintettel folyamatosan tartósélelmiszer-gyűjtést tart a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek, családok és idősek számára a Homokháti Szociális Központ.

A. T. J.

Mórahalom 2020.04.24. Homokháti Szociális központ Csótiné Ördög Edit központ vezetõje Képen: Fotó:Török János

Fotó: Török János

– Tapasztalataink szerint fokozott próbatétel elé állítja jelenleg a koronavírus terjedé­­se miatt kialakult helyzet az ellátórendszert és a rászoruló családokat. Több tényező nehezíti a mindennapi életet: sokan elvesztették a munkahelyüket, beszűkültek a jövedelemszerzési lehetőségek, otthon kell maradni a gyerekekkel – magyarázta Csótiné Ördög Edit, a Ho­mokháti Szociális Köz­­pont intézményvezetője.

A szakemberek élelmiszerrel, műszaki cikkekkel igyekeznek segíteni az ellátottaknak. Az intézményvezető azt mondta, fontos, hogy a rászorulók érez­­zék, nincsenek egyedül a bajban, és ne egy hatóságként tekintsenek rájuk.

A liszt, tészta és olaj mellé ropi és édesség is kerül.
Fotó: Török János

Somogyiné Farsang Szilvia, a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociá­lis és Gyermekjóléti Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője hozzátette, a védelembe vett családokat végiglátogatják, megkérdezik, mire van szükségük.

– A digitális távoktatás nyújtotta követelményekre is odafigyelünk, a gyerekekkel és az iskolákkal is felvettük a kapcsolatot. Segítünk tananyagot fénymásolni, ha kell – sorolta a teendőiket.

A felajánlásokat a következő címen várják a járványügyi szempontok pontos betartása mellett: Család és Gyermekjóléti Központ, Mórahalom, Millenniumi sétány 16–18. Elérhetőség, illetve pontos információ a 62/254-286 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen kérhető.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában