Helyi közélet

2020.04.08. 20:20

Videóüzenetekkel erősíti híveit Thorday Attila atya

Thorday Attila heti rendszerességgel jelentkező videóüzeneteiben hasznos tanácsokkal látja el a híveket. Az újszegedi plébános közösségi oldalán és a plébánia honlapján érhetőek el bejelentkezései.

Tóth A. Péter

Az újszegedi plébános a koronavírus idején is tudatosan szervezi a rábízott közösséget. FOTÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba

Az egyházak élete is gyökeresen megváltozott a koronavírus-járvány miatt, felfüggesztették a közösségi összejöveteleket, és nyilvános istentiszteletek sincsenek a templomokban.

Az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia honlapján érdekes kezdeményezésekre bukkanhatunk.

– Ez a vírus leginkább emberi kapcsolatainkat támadja meg. Nem hagyhatjuk, hogy közösségeink széthulljanak! – vallja Thorday Attila újszegedi plébános. E felismerésből fakadóan az atya videóüzenetekben buzdítja a híveket, hogy vegyék fel egymással a kapcsolatot.

Az újszegedi plébános a koronavírus idején is tudatosan szervezi a rábízott közösséget. Thorday Attila heti rendszerességgel jelentkező videóüzeneteiben hasznos tanácsokkal látja el a híveket. FOTÓ: KARNOK CSABA

Javaslata szerint ugyanazon a napon és órában, amikor a plébániai összejöveteleken együtt volnának, a 10-15 fős csoportok a világháló eszközeit kihasználva otthonról találkozzanak. Erőt ad nekik, hogy tudnak ilyen módon is együtt imádkozni és egymást is meghallgatni.

– Ha horizontális mozgásunkban korlátozottak vagyunk is, a vertikális szabad maradt, sőt kitisztult az ég! – fogalmazták meg a hívek, és ezzel arra utaltak, hogy istenkapcsolatuk megújulóban van.

– Nyilván nem a járvány hiányzott az emberiségnek, de mindez a megpróbáltatás arra jó lehet, hogy prioritásait mindenki átgondolja és személyes életvezetését átformálja – hangsúlyozza a plébános.Hasznos tanácsokkal látja el nézőit, szól a napi tornázás szükségességéről, az étkezési szokások megújításáról és az imádság erejéről.

Újszegeden az élet nem áll meg, hanem új formákban hozza virágait.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában