Téves információk keringtek a neten

2020.05.01. 09:53

Egyelőre nem folytatják a kukaosztást

Egy szegedi Facebook-csoportban bukkant fel a hír: május másodikán folytatódik a szelektív sárga szemétgyűjtők átadása-átvétele a megyeszékhelyen. Kiderült: az információ téves volt.

F.J.

Szeged, 20200127. Szelektív hulladékgyûjtõ konténer a Vértói úti panelházaknál. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Május másodikán folytatódik a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló sárga kukák kiosztása – ez az információ tűnt fel egy szegedi Facebook-oldalon. Elcsodálkoztunk, megkérdeztük Koltainé Farkas Gabriellát, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját: valóban folytatják az osztást?

Március 19-én megírtuk : már­­­cius 13-án kezdte el a közszolgáltató átadni a magánhá­zas szegedi lakosoknak a sárga kukákat, amelyek a zsákos gyűjtést váltják fel. Március 13-a és július 17-e között lehetett volna átvenni az edényeket, de a pandémiás helyzet miatt ez a tevékenység határozatlan ideig szünetel, tudtuk meg akkor a hulladékgazdálkodás ügyvezető igazgatójától.

Koltainé Farkas Gabriella most kérdésünkre elmondta: az osztások megkezdésének feltétele a jelenlegi járványügyi korlátozások enyhítése, feloldá­­sa. Téves az az információ, miszerint újraindítanák május elejétől a munkát.

– Társaságunk 23 településen közszolgáltató, és a járvány­ügyi helyzet enyhülése után év végéig szeretnénk a jelenlegi sárga zsákos rendszert edényes rendszerre felváltani – foglalta össze az igazgató. Szegeden ed­­dig 2548 darab 120 literes, 393 darab 1100 literes, illetve 4 darab 240 literes edényt juttattak el a lakosságnak. 120 literesből to­vábbi 27 343 áll rendelkezésre, továbbá 607 darab 1100 literes és 1522 darab 240 literes edény vár még a sorára. Az osztások megkezdéséről, helyszíneiről a lakosságot a médián keresztül, valamint a munka folytatása előtt 5 nappal levélben is értesíti a hulladékgazdálkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában