Mórahalom

2020.05.20. 15:30

Felújítják a csatornahálózatot

Nagyszabású szennyvízcsatorna-rekonstrukciós pályázatot valósít meg Mórahalom. A fejlesztésre több mint 100 millió forint pályázati pénzt nyertek, ez a felmerülő költségek 70 százalékát fedezi.

Munkatársunktól

Tavasszal kezdődött a második ütem, ami a Béke utcát és a Rózsa utcát érinti. FOTÓ: DUKA FÉLIX

Részleges rekonstrukciót hajtanak végre a szennyvízcsatornákon több utcában, jelenleg is zajlanak a munkálatok. A pályázat – amelyből a kivitelezést végzik – még a tavalyi év ugyanezen időszakában indult, amikor az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt szennyvízcsatorna-­rekonstrukciós pályázaton támogatást nyert a város. A beruházás megkezdése előtt az Alföldvíz Zrt. együttműködésével felmérték a település szennyvízhálózatát, és a legrosszabb állapotban lévő szakaszok elengedhetetlen felújítása mellett döntöttek. A négy helyszín a Bartók Béla, a Béke, a Rózsa utcák és a Bástya sor. Az első ütemben a Bartók Béla utca csatornarendszere készült el még tavaly.

Tavasszal kezdődött a második ütem, ami a Béke utcát és a Rózsa utcát érinti. FOTÓ: DUKA FÉLIX

A pályázat támogatása magas intenzitású, ami azt jelenti, hogy 100 millió forint áll rendelkezésre a kivitelezéshez, amely a költségek 70 százalékát fedezi. A fennmaradó részt a város pótolja.

Az önkormányzat a munkálatok előtt lakossági fórumon tájékoztatta az érintetteket a munkálatokkal kapcsolatban, amelyek korlátozásokkal és útlezárásokkal járnak.

Tavasszal, amint az időjárás engedte, elkezdődött a második üteme a beruházásnak, ami a Béke és a Rózsa utcákat érinti. A felújítási munkálatok előreláthatólag május végén fejeződnek be.

A beruházás harmadik üteme a Bástya sor rekonstrukciójával zárul, amelynek a közbeszerzési eljárása hamarosan lezárul és a tervek szerint a nyár közepére az érintett szakasz munkálatai is befejeződnek. A pályázat része az is, hogy a munkálatok során felbontott szilárd burkolatot a beruházás végeztével helyreállítják az utcákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában